T’agrada dibuixar? Demostra-ho al festival Barcelona Dibuixa

Barcelona dibuixa…i dibuixa realment bé. Perquè grans obres d’art i d’arquitectura han sortit d’esborranys creats amb llapis i paper. Com els edificis dissenyats per Gaudí, o les escultures i pintures de Miró, del qual, hi ha un exemple ben curiós. Es tracta del mosaic situat al paviment del bell mig de la Rambla. Segurament és l’obra més trepitjada, com a mínim, de la ciutat.

Barcelona Dibuixa és un esdeveniment anual impulsat pel Museu Picasso (en edicions anteriors s’anomenava Big Draw) que apropa l’art del dibuix i pintura a tothom, perquè així, tant petits com grans puguin desenvolupar peces creatives originals.

El diumenge 20, des de les 11 h fins a les 19 h, més de 48 tallers gratuïts es duran a terme a diferents espais de la ciutat. Les activitats estan organitzades per entitats com museus o centres cívics, amb la col·laboració d’artistes plàstics locals i internacionals.

Com és habitual, es podrà arribar ràpidament en TRAM a molts tallers:

  • Centre Cívic Can Felipa: taller Rutines gràfiques (parada Pere IV – línia T4)
  • Centre Cultural La Farinera del Clot: taller Entrefils (parada La Farinera – línies T5 i T6)
  • Museu de la Música. L’Auditori: taller Dibuixar partitures (parada Auditori | Teatre Nacional – línia T4)
  • Museu del Disseny: taller Hipergràfics! (parada Glòries – línies T4, T5 i T6)
  • Casal de Barri Besòs: taller La ciutat dels insectes (parada Alfons el Magnànim – línies T5 i T6)
  • Centre Cívic Besòs: taller El cos, un nou llenç per explorar (parada Alfons el Magnànim – línies T5 i T6)
  • Museu de Ciències Naturals: taller Universos microscòpics i taller De petit a gran. De dins a fora (parada Fòrum – línia T4)

Podeu consultar la programació completa al web.

I com el dibuix va moltes vegades lligat amb la fotografia o el cinema, també hi ha activitats per a explorar-les. Com el taller Dona color a la movida!, de la Fundació Foto Colectània, que convida a fotografiar-se amb vestimentes dels anys 80, i el taller Pintem una pel·lícula, on es crearà un nou film a través de fotogrames pintats, a l’espai Fabra i Coats.

Agafeu paper i llapis que sortim a dibuixar!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.