La Mona solidària de TRAM arriba a la pastisseria Escribà

Ja fa 15 anys i escaig que TRAM va posar en funcionament els combois de la xarxa Trambaix. Un mes més tard, ho va fer amb la xarxa Trambesòs. Enguany, per commemorar aquesta fita s’ha posat en marxa la campanya “Compromesos amb tu TRAM a TRAM”. Es tracta d’una campanya d’agraïment mitjançant diferents accions a tothom qui fa possible TRAM: els usuaris, les entitats o l’equip.

Una d’aquestes accions s’ha fet en col·laboració amb la pastisseria Escribà (Gran Via de les Corts Catalanes, 546), experta en l’elaboració de dolços. És la creació de la Mona de TRAM, una mona molt peculiar i diferent de les tradicionals, ja que té un pes de 15 quilos i fa 1,20 metres d’alçada. Tot i ser molt realista (reprodueix la cabina i dos mòduls) porta uns viatgers molt especials: els pollets de Pasqua!  Tothom qui vulgui la podrà veure exposada a la pastisseria fins al dilluns 22 d’abril.

Un cop passades les festes de Pasqua, la Mona es donarà de manera solidària a la Fundació Bayt Al-Thaqafa (de l’Orde Hospitalari Sant Joan de Déu), fundació sense ànim de lucre que treballa per l’acollida i la integració de persones migrades.

Origen de la Mona

Aquest dolç típic de Pasqua té un origen bastant incert. El terme mona prové de l’àrab antic “mûna” i del llatí “monus” (ofrena), i es creu que ja a l’Antiga Roma s’utilitzava una espècie de panera amb coques i pastissos com a ofrena a Ceres durant el mes d’abril.

Al segle XV se sap que la Mona ja tenia forma de tortell i es feia amb una espècie de pasta de pa. Els ous no eren encara de xocolata, sinó que es posava un ou dur amb la closca pintada per cada any que tenia l’infant. La tradició de la Mona, tal com la coneixem actualment, amb figures de xocolata, adornada amb plomes o amb fruita confitada no va arribar fins al segle XIX. A poc a poc, s’ha modificat la seva forma fins a arribar a crear mones especials, com la Mona del TRAM.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.