Festa solidària per l’autisme

Aquesta setmana es commemora el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, designat per les Nacions Unides l’any 2008 amb l’objectiu de donar visibilitat a aquest trastorn. El color que simbolitza l’autisme és el blau, per la qual cosa molts edificis emblemàtics s’han il·luminat amb aquest color, com per exemple l’Ajuntament de Barcelona, el CCCB o l’estadi del RCD Espanyol, entre d’altres.

També, arreu del món, durant la setmana s’organitzen activitats i xerrades obertes al públic perquè posin el seu granet de sorra a la causa. “Connecta’t al blau” és la campanya creada per l’Associació Aprenem per trencar amb el mite de “desconnexió de la realitat” que pateixen els afectats per l’autisme. Mitjançant activitats solidàries donen visibilitat al dia a dia d’aquestes persones per contribuir a la seva qualitat de vida.

Aquest diumenge 7 d’abril, se celebra la Festa per l’Autisme, un esdeveniment anual que recapta íntegrament el donatiu de les entrades per treballar en la inclusió de les persones amb autisme. És una festa apta per a tota la família, amb activitats esportives a la zona de la Ciutadella i Vila Olímpica (parada de TRAM Ciutadella | Vila Olímpica – línia T4).

  • CEM la Mar Bella: activitats esportives. De 10 a 13 hores (donatiu de 5 €).
  • IEM Espai de Mar: activitats esportives. De 10.30 a 12.30 hores (donatiu de 5 €).
  • Club Natació Barcelona: entrada puntual. Abans de les 13 hores (donatiu de 10 €).
  • Club Natació Atlètic-Barceloneta: entrada puntual. Abans de les 13 hores (donatiu de 5 €).
  • CMV Vela Barcelona: bateig en embarcacions. A les 10.30 hores (donatiu de 5 €).
  • Zoo de Barcelona: entrada puntual. Abans de les 13 hores (donatiu de 10,70 € els adults i 6,50 € infants).

El Museu de Ciències Naturals i el Museu d’Història de Catalunya també obren les seves portes de manera solidària amb activitats educatives pels infants acompanyats d’adults. Finalment, la festa de tancament de l’esdeveniment se celebrarà a l’escola La Salle Comtal (c. d’Amadeu Vives, 6) a partir de les 12 hores. Hi haurà diferents tallers familiars dirigits per monitors i s’acabarà amb un dinar solidari (entrades amb reserva prèvia a l’e-mail aprenem.suportgestio@gmail.com).

Connecta’t al blau per l’autisme!

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *