Festa de lletres amb Flic Festival

L’escriptor anglès Joseph Addison, ja va vaticinar al segle XVII la importància de la lectura amb la frase: “la lectura és a la ment el que l’exercici al cos”. I és que és ben sabut que llegir és beneficiós tant per a adults com per a joves.

Fomentar aquest hàbit des de la infància afavoreix aspectes com la concentració i l’empatia, estimula la curiositat i s’adquireix coneixement de manera divertida. La lectura alimenta la imaginació dels infants i els ajuda a pensar de manera diferent, el que en anglès es coneix com pensar “out of the box” (fora de la capsa).

Així doncs, es fa necessari organitzar esdeveniments que fomentin la lectura, com el Flic Festival, que se celebra fins al 23 de març. És un esdeveniment itinerant que compta amb el segell de qualitat europeu d’EFFE LABEL (destacat per la seva qualitat artística i impacte significatiu en l’àmbit local, nacional i internacional). El Flic Festival es defineix com “un festival d’experiència i creació literària” que impulsa la literatura i les arts. El seu objectiu és incentivar l’acció literària en diferents espais i de manera inclusiva, per a tots els públics, amb programacions específiques per a famílies, escoles,  joves creadors o professionals.

Aquest cap de setmana de 10 a 21 hores, tindrà lloc al Museu del Disseny (parada de TRAM Glòries – línies T4, T5 i T6) la Fira de creació literària. Dues jornades plenes d’activitats, entre les quals es realitzaran tallers artístics en família (entrada de 3 a 5 euros), un espai de lectura (entrada gratuïta) i xerrades amb diferents autors (entrada 5 euros).

El cap de setmana següent continuarem gaudint a la Filmoteca de Catalunya, on el diumenge es projectaran dues pel·lícules: Loulou et autres loups (a les 17 hores i per públic familiar) i La jeune fille sans mains (a les 19.30 hores i per públic adult).

Finalment, el dissabte 23 el festival tancarà les seves portes al MACBA amb Flic Creació, una proposta audiovisual que permetrà experimentar en viu els processos creatius dels artistes Anna Dot, Andrea Ganuza i Pere Ginard.

Podeu consultar el programa complet al web.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.