TRAM col·labora en el Repte 22: 22 beques per continuar els estudis dels joves

La formació és clau per al desenvolupament professional i social d’una persona. En el cas de la joventut, sigui amb formació superior o complementària com els programes de llengües, és molt important, ja que permet adquirir nous coneixements i tenir més possibilitats d’accedir a un lloc de feina (segons dades d’Idescat, durant el primer trimestre de 2018 gairebé el 30% dels joves d’entre 16 i 24 anys es trobava a l’atur).

Ara bé, hi ha adolescents d’entre 15 i 20 anys procedents de famílies en situació vulnerable, que no tenen la possibilitat de formar-se més enllà de l’educació obligatòria. Quan es dóna aquesta situació, la persona vol seguir ampliant coneixements, però ni ell ni la família pot fer front a l’aprenentatge ni a les despeses que s’hi deriven: material escolar, transport, etc.

El repte 22 és una iniciativa impulsada per la Fundació IReS per ajudar a 22 joves en risc d’exclusió del districte de Sant Martí, a accedir a una oferta formativa adaptada que impulsi el posterior accés a l’àmbit laboral. TRAM col·labora amb la Fundació aportant una donació corresponent a dues beques que permetran als joves continuar l’aprenentatge durant tot un curs escolar.

Cada beca s’adapta en funció de la situació i la necessitat de l’estudiant: classes de reforç, formació en idiomes o les despeses derivades com el material escolar. A banda d’aquesta ajuda també es realitza un seguiment de l’estudiant i se l’aconsella, ja que més d’un 50% dels adolescents no saben què volen fer i gairebé un 75% no saben com buscar feina, segons les enquestes realitzades per la Fundació.

La Fundació IReS

Treballa des de l’any 1969 en l’atenció social, psicològica i educativa de persones en situació de risc social o econòmic. Un dels projectes que du a terme (del qual forma part el repte 22) és el Projecte Click, destinat a l’acompanyament formatiu, laboral i personal dels joves en àmbits de la comunicació i les noves tecnologies.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.