Història i arquitectura a la Casa de la Ciutat

El palau de la Casa de la Ciutat és un dels edificis amb més història i valor arquitectònic de la ciutat de Barcelona. També és actualment la seu de l’Ajuntament, i ara, tenim l’oportunitat de visitar el seu interior.

L’edifici es va començar a construir al segle XIV però durant la seva història ha patit diverses transformacions. És per això que hi ha una barreja d’estils arquitectònics que fan més valuós i interessant aquest palau: primer es va construir la façana del carrer ciutat, d’estil gòtic (1399), per albergar el Saló de Cent. Cinc segles després, l’any 1847, van finalitzar les obres de la façana principal actual, d’estil neoclàssic. El pati interior de l’edifici manté principalment l’estil gòtic però amb detalls decoratius renaixentistes.

L’Ajuntament obre les seves portes a la població tots els diumenges al matí, sense reserva prèvia per lliure (de 10 a 14 hores) o comentada (a les 11 h, 11.30 h i 12.30 h). Les diverses estances que es poden visitar tant des d’un punt de vista històric com arquitectònic és l’Escala Negra (construïda amb marbre d’aquest color), el Saló de Cròniques (la torre pintada fa un efecte òptic en 3D), el despatx de l’alcaldessa, la Sala Tàpies, el Saló de la Reina Regent (els canelobres són originals de Versalles) o el Saló de Cent (originalment aquesta porta d’accés era la principal), entre altres espais també molt interessants.

Des de les finestres situades a la façana de la plaça Sant Jaume es pot contemplar el Palau de la Generalitat de Catalunya. Curiosament, les 4 columnes que presideixen l’entrada principal són columnes originals, de gairebé 2000 anys d’història, procedents del fòrum de la Tàrraco romana.

Patrimoni cultural de Sant Feliu de Llobregat

A Sant Feliu de Llobregat, també existeix un palau destinat a serveis municipals i que val la pena visitar: és el Palau Falguera, utilitzat primer al segle XVII com a residència de pagesos i reformat després per marquesos. La façana principal actualment és d’estil neoclàssic i romàntic amb detalls de terracota que evoquen les arrels rurals del seu l’origen. L’edifici avui dia és utilitzat com escola de música i alberga diferents exposicions. Les visites guiades es realitzen de manera puntual reservant prèviament des del web de l’Ajuntament.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.