Cursa per la inclusió escolar d’alumnes amb TEA

El Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) pot donar-se en un de cada cent naixements, amb una prevalença 4 vegades superior en homes. Aquest trastorn del desenvolupament neurològic, que ja sol ser evident abans dels tres anys, afecta la percepció i al processament de la informació, com dèficits d’atenció i de comunicació o alteracions sensorials de l’entorn.

Tot i ser un trastorn que persisteix durant la vida de la persona, quan es diagnostica de manera precoç i es rep una atenció i seguiment especialitzats, millora de manera important la qualitat de vida.

Una de les iniciatives que ja es du a terme en moltes escoles i que diverses associacions sol·liciten és una educació inclusiva d’aquests infants en escoles convencionals, ja que els ajuda a millorar les seves habilitats socials i tots els alumnes poden conèixer els valors i els beneficis de conviure en diversitat.

Gràcies a les diverses accions solidàries que les associacions organitzen durant l’any (com la cursa solidària CorreBlau, celebrada el diumenge 21 d’octubre) es dóna a conèixer aquest trastorn entre la població. Aquesta cursa és un esdeveniment anual, organitzat per l’associació Aprenem i en col·laboració de diverses entitats entre les quals es troba el TRAM.

En aquesta edició gairebé 500 participants han completat un recorregut de 5 quilòmetres al voltant del parc del Fòrum. Tot i que els guanyadors han rebut un trofeu i els participants han rebut una bossa de TRAM amb diversos obsequis, l’objectiu era donar suport a les famílies d’infants amb TEA. L’import de les inscripcions i les donacions de persones que no han participat directament del CorreBlau, s’ha destinat al projecte d’inclusió escolar Construïm Capacitat, impulsat per l’associació Aprenem, que treballa des del 2006 per la inclusió en els aspectes socials, educatius i laborals de les persones amb aquest trastorn.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.