Ciutats + sostenibles a un clic de ratolí

Tothom ja és conscient de la necessitat de tenir cura del medi ambient. Malgrat no existir una fórmula màgica que elimini la contaminació, sabem que és important fer petites accions en el nostre dia a dia que sumades tenen molta rellevància.

Les institucions tenen força responsabilitat en aquest àmbit, l’Ajuntament de Barcelona per exemple, ha engegat diverses iniciatives per combatre la contaminació com la reducció de trànsit a la ciutat en dies d’alta contaminació atmosfèrica.

Per fomentar una actitud sostenible en la ciutadania ha creat l’espai interactiu i obert Barcelona + Sostenible on qualsevol iniciativa de reutilització i reciclatge és benvinguda.

Les activitats que es duen a terme estan representades mitjançant 7 categories amb colors i icones diferents:

 

  • Comerç, Serveis i Turisme sostenible
  • Empreses i organitzacions sostenibles
  • Informació i educació ambiental
  • Instal·lacions ambientals i eco-innovació
  • Mobilitat i accessibilitat
  • Participació i innovacions comunitàries
  • Patrimoni natural i cultural.

Per exemple en la categoria de Participació i innovacions comunitàries podrem filtrar els mercats o punts d’intercanvi per trobar ràpidament més de 100 punts d’intercanvi de productes, com roba, llibres, música… D’aquesta manera, abans de reciclar un producte li podrem donar una segona oportunitat, ja que moltes vegades allò que ens fa nosa pot ser un tresor per a una altra persona!

En aquest mapa podrem localitzar tot el que puguem imaginar: mercats de productes ecològics de proximitat, botigues amb producció sostenible, carrils bici i fins i tot itineraris sostenibles. És una oportunitat de donar a conèixer el treball realitzat per la ciutadania, a més de ser un espai obert a tothom en el qual podem contribuir amb les nostres pròpies experiències.

La tasca principal d’aquesta web oberta és fomentar el teixit social que permeti dur a terme aquestes iniciatives i apropar-nos a una actitud més responsable. Gràcies a aquesta eina d’utilitat, ja no tenim excusa per no contribuir en el  desenvolupament sostenible de la ciutat.

Siguem sostenibles i fem el primer pas: reutilitzar i reciclar!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.