Passejada pel passeig Marítim de Badalona

Quan planifiquem una excursió amb la família o amics, en moltes ocasions pensem en un indret llunyà de la ciutat al qual segurament arribarem en cotxe. Així podem gaudir de la natura fent una sortida divertida però tranquil·la i en un entorn idíl·lic. Malgrat sigui una bona opció per evadir-nos del bullici de la ciutat, moltes vegades això també ho tenim a la nostra disposició i a tan sols un viatge en TRAM de distància.

Un d’aquests indrets és la platja del Pont del Petroli a Badalona, en la qual podem passar tot un dia fent diverses activitats: un bany a la platja, una foto amb el mico de l’Anís del Mono i visitar la seva fàbrica per endinsar-nos en la història industrial.

Baixem a la parada Gorg de la línia T5 de TRAM i caminem pel carrer d’Antoni Bori fins a arribar al carrer Indústria, des d’allà tombarem a la dreta pel carrer d’Estribord i creuarem les vies del tren pel pont fins al passeig Marítim. Aquest serà el punt inicial de l’itinerari, un passeig pla i tranquil apte per a tota la família. En pocs minuts arribem a dos símbols emblemàtics de la platja: el pont del petroli i l’escultura del mico de l’Anís del Mono.

El pont del petroli es va concebre originalment per a la descàrrega de mercaderies petrolíferes, però des del 2009 resta obert a la ciutadania amb una longitud de 250 metres, mar endins. Des de l’extrem del pont hi ha una panoràmica espectacular de la costa, per la qual cosa el fa especialment atractiu per veure la sortida del sol.

L’escultura del mico està situada als peus del pont. Es va inaugurar l’any 2012 en honor a la fàbrica d’Anís del Mono,  fundada a Badalona el 1870 pels germans Bosch i Grau. La curiosa història d’aquesta imatge amb cap humà i cos de mico que també apareix a l’etiquetatge de les ampolles, és que va idear-se com una burla a la teoria de l’evolució que en Charles Darwin presentava en aquella època.

La fàbrica es troba a uns pocs metres del pont,  i en mantenir-se encara en actiu només permet visites el tercer diumenge del mes (excepte juliol i agost). El recorregut mostra el procés de producció de l’anís, la sala antiga de destil·lació i les sales modernistes. Actualment l’Anís del Mono és considerada una de les millors marques d’anissos del món. És imprescindible inscripció prèvia al Museu de Badalona.

Un cop hem fet la visita a la fàbrica podrem descansar d’aquest dia moníssim a la platja o prendre un refrigeri en algun dels seus xiringuitos abans d’emprendre el viatge de retorn a casa.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.