Activitats per la Setmana de la Sostenibilitat

L’ús de bosses i envasos de plàstic és un assumpte que preocupa a escala mundial, ja que es tracta d’un material molt contaminant. Cada cop més es redueix el seu consum, en part gràcies a innovacions com l’obligatorietat de pagar les bosses, o les creades a partir de fècula de patata que ajuden als supermercats a ser més sostenibles.

Però la realitat és que no és una solució definitiva perquè produir aquestes bosses té un cost molt elevat, que no permet eliminar la fabricació de bosses de plàstic, per la qual cosa bona part d’elles acaben al mar, contaminant la fauna i la flora, i en definitiva, contaminant el nostre entorn.

“Combatre la contaminació per plàstic” és el tema d’aquest any en commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny). En moltes ciutats europees, entre elles Barcelona, s’ha engegat la Setmana de la Sostenibilitat amb activitats per conscienciar de la necessitat de reduir dràsticament la utilització d’envasos de plàstic.

Entre les activitats proposades hi ha tallers, visites guiades, concerts i rutes. En aquesta ocasió us proposem activitats ben originals que segur us sorprendran:

Dissabte 2 de juny: Caminades per la ciutat (inscripció prèvia al web)

  • A la vora del mar: passejada al costat del mar, a les 11 h al Centre de la Platja (parada Ciutadella | Vila Olímpica – línia T4).
  • Barcelona subterrània: ruta per les clavegueres, a les 11 h al Passeig de Sant Joan, 91.
  • La història a través de l’aigua: Visita guiada a les Cases de l’Aigua, a les 10 i 12 h a la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova.
  • En bici pel litoral: recorregut en bicicleta des de La Fàbrica del Sol fins a Diagonal Mar, a les 18 h a La Fàbrica del Sol.
  • Concert de The Sey Sisters, a les 21 h al Parc de la Barcelona (parada Ciutadella | Vila Olímpica – línia T4).

 
Diumenge 2 de juny

  • Tallers de reparació d’electrodomèstics i reciclatge de roba i complements, de 10.30 h a 14 h a La Fàbrica del Sol.

 
Dilluns 4 de juny

  • Jornada “Donem pas al verd”: xerrada sobre la recuperació d’espais verds a la ciutat, a les 18 h a l’Institut Verdaguer (parada Wellington – línia T4).

 
Divendres 8 de juny

  • Acció ciutadana de neteja del fons marí, de 10.30 h a 12.30 h als Espigons de les platges del Somorrostro i la Barceloneta. (parada Ciutadella | Vila Olímpica – línia T4).

Aquesta setmana d’activitats ens permetrà aportar el nostre granet de sorra a la sostenibilitat del medi ambient i divertir-nos en família.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.