Festa i gastronomia de Carnestoltes!

Carnestoltes, carnaval, carnival, karneval, carnevale… Ho podem dir en diferents idiomes però en tots té el mateix objectiu: diversió, celebració, alegria i disfresses!

La rua és l’activitat més reconeguda del Carnestoltes, és el moment d’engalanar-se, mostrar les diferents disfresses i enlluernar a tots els assistents. Les més conegudes a escala mundial són la de Rio de Janeiro o la de Venècia. Però als diferents barris de Barcelona també hi ha més de 30 rues programades! Es poden consultar horaris i adreces al web de l’Ajuntament.

Als municipis de la zona d’influència de la xarxa tramviària, a banda de les rues, des del dijous llarder fins al dimecres de cendra hi ha una setmana plena d’activitats programades i gratuïtes com:

  • El ball de disfresses a Badalona – dissabte a les 19 hores a la plaça Trafalgar.
  • El concurs de comparses a Cornellà de Llobregat – dissabte a les 17 hores a la plaça Catalunya.
  • La festa del Carnaval Retro a Sant Joan Despí – avui a les 22.30 hores al Bulevard.
  • El Carnestolfest a Sant Just Desvern – dissabte a les 23 hores al Parc de Joan Maragall.
  • el Carnaval Infantil a Sant Feliu de Llobregat – diumenge a les 12 hores al Casino.

Fins i tot, no cal viatjar a Cadis per gaudir de les xirigotes, doncs a Esplugues de Llobregat avui a les 20.30 hores se celebrarà el concurs de disfresses amenitzat per les xirigotes del Centre Cultural Andalús Plaza Macael.

Arriba el moment de treure a passejar el nostre alter ego: batman, zombis, hippies, pirates o prínceps i princeses, no hi ha cap límit i com més original sigui la disfressa, millor!

Però, un cop descansat de l’intens cap de setmana, tornem a la càrrega el dimecres de cendra, doncs no oblideu que és l’últim dia de celebracions i hem d’enterrar la sardina. Us recomanem:

  • La rua d’enterrament a Sant Martí i la posterior sardinada popular – a les 17.30 h a la rambla Guipúscoa amb Selva de Mar, parada Sant Martí de Provençals.
  • I l’espectacle de foc i sardinada a Les Corts – a les 20.00 h a la plaça Comas, 18, parada Maria Cristina.

Gastronomia carnavalesca

Aquests dies no tot són festes i celebracions, també hi ha lloc per la particular gastronomia de Carnaval. La botifarra d’ou, truita, coca de llardons o sardines, són menjars típics que no han de faltar a cap paladar. Històricament, el període entre carnaval i quaresma era auster i les persones creients feien una dieta molt estricta on els ous i la carn estaven prohibits. Per això, abans de l’arribada d’aquesta època,  aquests productes “prohibits” eren tan consumits i amb el temps, el Carnaval es va convertir en una època de transgressió i disbauxa.

Share