Fes memory al tramvia i recorda tots els teus drets!

Els infants són un dels col·lectius més vulnerables que hem de protegir i estimar fins que esdevinguin adults independents. Malgrat tot, en països en vies de desenvolupament, o fins i tot, en algunes zones de països desenvolupats, els nens i nenes viuen amb carències tan educatives, com higièniques o de seguretat. Enfront d’aquesta situació, les Nacions Unides, va aprovar la Declaració dels Drets dels Infants un 20 de novembre del 1959. Aquest dia es commemoren els seus drets i es dedica a fomentar la participació social i a promoure el seu benestar. Una de les organitzacions internacionals que més treballa pels drets dels infants és UNICEF, i per aquest motiu TRAM ha volgut col·laborar amb l’entitat fent difusió de la seva campanya pel Dia Mundial dels Infants als tramvies: el joc Memory dels Drets de l’Infant.

Què és el Memory dels Drets de l’Infant?

La presidenta d’UNICEF a Catalunya, Anna Folch, i el director general de TRAM, Humberto López Vilalta.

És un joc de cartes sobre el contingut de la convenció de les Nacions Unides pels Drets dels Infants. És adient per jugar a les escoles amb l’objectiu que els alumnes coneguin d’una manera divertida i treballin en grup tots els drets que tenen, així com comprendre les responsabilitats que aquests comporten, però també a casa perquè n’aprenguin petits i grans. Totes les cartes estan cap per avall, s’aixequen dues cartes i si estan aparellades, el grup se les guarda, si no ho estan, es tornen a deixar cap per avall. Guanya el grup que més drets aconsegueix!

El joc es troba disponible per descarregar i imprimir en aquest enllaç.

I a Google Play per a dispositius Android: Memory UNICEF

Cicle de cinema i drets dels infants

L’Ajuntament de Barcelona també promou els drets dels infants mitjançant un cicle de cinema per a famílies durant el mes de novembre. Enguany es projectarà el Zoo d’en Pitus el 26 de novembre als cinemes Girona, una pel·lícula recomanada per a infants a partir dels 8 anys, i que assoleix el dret dels infants al lleure, al joc i a la participació en activitats culturals i artístiques, i el dret dels infants a viure les seves il·lusions  i a desenvolupar-les en el seu temps d’esbarjo. La inscripció és gratuïta i es fa a través d’aquest formulari. Aquest cap de setmana, tota la família gaudirà plegada del cinema!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.