TRAM, amb el transport intel·ligent, a l’Smart Mobility World Congress

El present i futur de les ciutats és convertir-se en ciutats intel·ligents. I una de les coses més intel·ligents per una ciutat és gaudir un transport públic sostenible i eficient. Per això, s’ha celebrat a Barcelona la setena edició de l’Smart City Expo World Congress, on més de 700 ciutats de 120 països s’han reunit per analitzar el paper que actualment desenvolupen les urbs i la seva ciutadania, en temes com el creixement de població, canvi climàtic, congestió i contaminació de trànsit, entre altres, a través de la participació activa i la reflexió crítica.

Enguany, donada la importància que té la mobilitat sostenible i intel·ligent per millorar la qualitat de vida i promoure un futur més saludable i sense congestió, s’ha creat l’espai de trobada Smart Mobility World Congress, per analitzar l’impacte del transport intel·ligent i on s’han donat a conèixer els beneficis dels últims avenços en mobilitat urbana i interurbana. Per la seva part, TRAM ha mostrat com el tramvia ha ajudat a millorar la qualitat de vida de les ciutats i mitjançant una pantalla interactiva, descobrir les principals xarxes de tramvia del món. Els assistents també han pogut posar a prova els seus coneixements tramviaris.

A més dues de les novetats en mobilitat que s’han presentat en aquesta primera edició són un “taxi” volador que cobreix trajectes entre les terrasses dels edificis i l’Hyperloop, una càpsula terrestre ultraràpida que transporta persones a gairebé 1.200 quilòmetres per hora!

I no només els assistents i participants estan conscienciats amb la responsabilitat de contribuir amb projectes més sostenibles, també els responsables de l’esdeveniment han engegat un programa de reducció de residus en el mateix espai: així doncs, tots els assistents han estat implicats en la reducció de materials, reutilització i reciclatge de productes i reduir els residus alimentaris:

  • La subscripció i facturació sense utilitzar paper
  • Instal·lació de panells solars
  • Recollida de qualsevol paper
  • Contenidors de reciclatge orgànic pel menjar
  • Donació d’aliments a una ONG
  • Reciclatge dels cordons de les etiquetes identificatives
  • Catifes reutilitzables

Hi ha moltes més maneres de posar el nostre granet de sorra! Podem provar amb la reducció d’envasos de plàstic, utilitzar carmanyoles de vida i reciclar millor els nostres residus: els orgànics són importants! És molt fàcil fer-ho i el planeta ens ho agraeix!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.