TRAM en “defensa dels drets socials”

Solidaritat, ciutadania, compromís, drets socials o inclusió són algunes de les paraules que defineixen la Taula del Tercer Sector, una entitat que dedica els seus esforços a treballar pels drets, la igualtat i la qualitat de vida de les persones, i que agrupa a més de 3.000 entitats de Catalunya.

Mitjançant el lema “Defensem els drets socials” la Taula del Tercer Sector ha engegat una campanya, amb la col·laboració de TRAM, per donar visibilitat al treball de les entitats socials catalanes i promoure la participació de la ciutadania, sigui en forma de col·laboració o voluntariat, amb les entitats adherides. L’espot de la campanya s’emetrà a les pantalles dels tramvies i a les màquines d’auto venda, i es podrà visualitzar al web i a les xarxes socials del TRAM.

El vídeo de la campanya mostra situacions reals que han patit en la seva pròpia pell les persones que apareixen. Té l’objectiu d’estimular als ciutadans per col·laborar activament amb les entitats, promovent un model de benestar que defensi els drets socials com ara:

  • Inclusió
  • Vida independent
  • Habitatge
  • Subministraments
  • Inserció laboral
  • Ingressos mínims
  • Alimentació
  • Salut
  • Asil
  • Educació

Aquests drets socials han de garantir a la població (sense cap exclusió) la integració a la societat i a rebre béns públics, amb l’ajuda de persones actives i implicades amb el seu entorn i que fomentin la creació i el manteniment d’una societat més justa.

Les noves tecnologies també s’alineen amb la campanya “Defensem els drets socials”, ja que s’ha creat una app que permet consultar totes les entitats socials de Catalunya per àmbits d’intervenció, col·lectiu de persones ateses, municipi o comarca. Un cop que l’usuari ha trobat l’entitat pot contactar directament mitjançant una trucada o per correu electrònic i compartir la seva cerca a les xarxes socials. L’aplicació es pot descarregar des d’aquest enllaç, o bé consultar directament al web.

El TRAM és molt més que un mitjà de transport, és també una entitat que treballa per millorar tant la qualitat de vida de les persones usuàries com de la ciutadania en general. És, a més, 100% accessible ja que no existeixen escales ni passos soterrats per accedir a les andanes. Mitjançant el programa TRAMeduca, crea consciència de la mobilitat segura i sostenible. Regularment col·labora amb escoles i altres institucions duent a terme activitats per donar a conèixer aquest mitjà de transport, i que impliquen a la ciutadania a transmetre aquests valors.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.