48 hores d’arquitectura contemporània a Barcelona

Barcelona i la seva àrea metropolitana no destaca només per la seva arquitectura modernista i les magnífiques obres de Gaudí. El Pavelló Alemany de Mies van der Rohe i altres edificacions d’estils actuals també tenen un valor únic a la ciutat. És el cas de les obres de Richard Rogers (Hotel Hesperia de l’Hospitalet), Toyo Ito (Hotel Fira de Barcelona) o Enric Batlle i Joan Roig (Ciutat Esportiva Joan Gamper i edifici CNMC al 22@). Aquests edificis formen part dels més de 200 que es poden visitar gratuïtament a les 48H Open House Barcelona aquest cap de setmana.

Enguany, en la seva 8a edició del festival es podran visitar edificis emblemàtics que normalment estan tancats a la visita del públic, com la presó Model, que després de tancar les seves portes al juny, ha permès (prèvia inscripció) de manera temporal visitar algunes galeries d’aquest indret tan característic. Així doncs aquest cap de setmana és el moment de visitar la presó i recordar-la abans del seu enderrocament. Una opció més alegre és la visita a la sala de màquines de la Font Màgica de Montjuïc, que com comprovareu (atenció: spoiler), no és realment màgica, ja que hi ha tot un entramat de botons, cables, vàlvules i manetes que converteixen la màgia en una realitat.

Quaranta-vuit hores, un cap de setmana complet que dóna per molt, però amb tants indrets interessants, originals i difícils d’accedir la resta de l’any, hem seleccionat les construccions tal vegada menys conegudes però igual d’impressionants com poden ser La Pedrera o el Park Güell:

  • Fàbrica Anís del Mono: Badalona. Dissabte de 16 a 19 h i Diumenge d’11 a 14 h.
  • Antic Escorxador: Badalona, parada T5 Gorg. Dissabte de 16 a 19 h i Diumenge d’11 a 14 h.
  • Arc de Triomf: Ciutat Vella. Dissabte i diumenge d’11 a 19 h.
  • Can Negre: Sant Joan Despí, parada T1 i T2 Bon Viatge. Dissabte de 17 a 20 h i diumenge de 10 a 14 h i de 17 a 20 h.
  • Cavallerisses de la Guàrdia Urbana: C. Vella, parada T4 Ciutadella | Vila Olímpica. Dissabte i diumenge d’11 a 14 h.
  • Cilindre d’Horta: Horta-Guinardó. Diumenge d’11 a 18 h.
  • Ciutat Esportiva Joan Gamper: Sant Joan Despí, parada T3 Sant Feliu | Consell Comarcal. Dissabte de 16.30 a 18.30 h i diumenge d’11 a 13 h i de 16.30 a 18.30 h.
  • Observatori Fabra: Sarrià-Sant Gervasi. Diumenge d’11 a 18 h.
  • Torre de la Creu: Sant Joan Despí, parada T2 La Fontsanta. Dissabte de 17 a 20 h. Diumenge de 10 a 14 h i de 17 a 20 h.
  • Torre Girona: Les Corts, parada T1, T2 i T3 Pius XII. Dissabte d’11 a 19 h.

La programació completa es troba al web de 48H Open House Barcelona, on a més, rendeixen homenatge a Josep Puig i Cadafalch en el 150è aniversari del seu naixement. La commemoració es fa a través d’activitats programades per l’ocasió, així com un itinerari per algunes de les seves obres, com la Casa de les Punxes. Aquesta activitat però, la podran gaudir només algunes persones afortunades, ja que l’adjudicació d’entrades es realitzarà només per sorteig.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.