Recuperar els objectes perduts

No sé on tinc el cap… he arribat a casa sense la jaqueta i no sé on l’he deixat!!
Ens pot passar a tots que un dia de primavera qualsevol, d’aquells en què la roba ja comença a sobrar, ens deixem el jersei o la jaqueta oblidats pel camí… molt probablement, si hem viatjat en transport públic, s’hagi quedat abandonat sobre el seient. I molt sovint també, pensem que mai més el podrem recuperar.

Però això no és ben bé així. Quan els viatgers ens deixem un objecte en un dels seients del tramvia, i el reclamem, moltes vegades el podrem recuperar.
És cert que com més aviat comuniquem la nostra pèrdua, més percentatge d’èxit tindrem. De fet, del total dels objectes perduts al TRAM, només se’n reclama el 30%. Però aquests objectes reclamats tornen ràpidament al seu propietari, ja que tota la plantilla del TRAM està orientada al viatger. Quan algú es posa en contacte amb Atenció al Client, s’avisa al conductor i, si és possible, aquest fa l’entrega de l’objecte perdut uns minuts més tard, a la parada acordada. Si els objectes no contenen dades personals, l’usuari del tramvia pot demanar rebre l’objecte perdut a casa, i el missatger no li suposarà cap cost addicional.

Quan ha passat un mes i no s’han reclamat, els objectes com carteres, documents oficials, o que contenen dades personals, s’envien a la policia, i la resta a entitats sense afany de lucre com Solidança i Engrunes, per si els poden reaprofitar. Solidança es dedica a la inserció sociolaboral i la formació professional de persones en situació de vulnerabilitat social i ven els objectes a la seva botiga i la Fundació Engrunes recolza a persones amb risc d’exclusió social o excloses, tot oferint-les treball retribuït en sectors com el de la construcció, la gestió mediambiental i la venda de roba a les seves botigues.

Els principals objectes que es troben dins dels tramvies varien segons la temporada: a l’estiu, bosses de platja, a la primavera i la tardor, jaquetes i jerseis, a l’hivern guants, paraigües i bufandes, i durant tot l’any, bosses amb la compra del supermercat.

 

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.