“Tu ens importes, les persones primer”

Podríem pensar que estem en una societat on tothom va a la seva, on cadascú està pendent només dels seus problemes, del seu mòbil, una societat que camina a pas lleuger mirant endavant però que no mira al costat, una societat sense valors, individualista, tancada, freda, incívica…

Podríem pensar tot això, però després de veure el vídeo de la Campanya de civisme del TRAM ens adonem que la nostra societat, i els usuaris del tramvia en particular, es comporten amb civisme, respecten els altres, i van per la vida adonant-se de què passa al seu voltant.

Quan un es pregunta com reaccionarien els viatgers d’un tramvia davant situacions de civisme com aixecar-se quan hi ha una dona embarassada, o un ancià amb dificultats per caminar, pot pensar que es quedarien impassibles davant aquestes necessitats, però hem posat a prova els viatgers del TRAM i hem vist, mitjançant vídeos amb càmera oculta, que la major part dels usuaris tenen un comportament cívic i respectuós amb aquells que tenen més necessitats.

La campanya de civisme “Tu ens importes”, mostra de forma positiva la reacció dels usuaris davant situacions d’incivisme dins del tramvia, i es pot veure a www.tram.cat/tuensimportes.

La majoria d’usuaris s’aixequen ràpidament quan veuen que algú necessita el seient més que ells. Per això el lema “Gràcies per fer del tramvia un espai més humà còmode i segur”, també ens fa pensar que hem d’estar amb els ulls oberts, perquè les coses passen més a prop nostre del que pensem.

Els quatre grups de persones que requereixen una atenció especial durant els trajectes en tramvia, i en el transport públic en general, són la gent gran, les dones embarassades, les persones amb mobilitat reduïda i les persones amb infants petits. Per a elles, el tramvia disposa de dos mòduls de seients reservats d’ús preferent i actualment TRAM està substituint la tapisseria dels seients reservats per una nova de color verd clar, i està millorant la senyalització d’aquestes zones reservades.

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.