Art urbà al TRAM

Les parets de la parada Cornellà Centre (línies T1 i T2) són dignes de mirar i d’admirar, ja que és la primera estació de TRAM semisoterrada que incorpora un mural artístic. L’objectiu és revitalitzar l’espai i convertir la zona en una experiència immersiva, gràcies a la seva grandària de 1.635m2 que cobreix pràcticament tot el túnel.

Així doncs, mentre s’espera el TRAM o es camina per dirigir-se a ambdues sortides (doncs es tracta també d’una zona de pas), es pot contemplar cada mil·límetre d’aquest espectacular mural. L’artista responsable és MurOne (Iker Muro), especialista en el disseny d’aquestes peces tant en l’àmbit nacional com internacional, en col·laboració amb Rebobinart, entitat cultural encarregada de la seva gestió i producció.

L’obra és plena de formes diverses i colors vius que s’entrellacen amb perfils de cares per a crear una sensació de moviment, representant la multiculturalitat i diversitat de les persones que utilitzen el tramvia. Aquesta obra és la primera acció de la iniciativa Art al TRAM, que integrarà accions artístiques a diverses parades de TRAM en els pròxims anys.

Us convidem a visitar-lo i que ens compartiu a les xarxes socials les vostres fotografies de la parada, amb l’etiqueta #ArtAlTRAM. I a més a més, us proposem un repte: descobrir i comptar quants perfils de cares hi ha en total!

L’art urbà a Cornellà

La ciutat de Cornellà també aplega diferents punts clau on els artistes urbans han pogut donar visibilitat a la seva creativitat, contribuint a disminuir el vandalisme (cobrint amb dibuixos les persianes dels comerços), o bé aportant color a edificis molt sobris.

En total, 15 espais amb color, missatges o poesies conviden a gaudir de l’art. L’itinerari és circular i començarà al nou mural de TRAM, a l’estació de Cornellà Centre. Des d’aquí, iniciarem la ruta visitant la plaça de l’Estació, situada a un minut, i continuarem o bé a la Seu de CCOO, a la ctra. d’Esplugues (parada Ignasi Iglésias – línies T1 i T2) o bé al mural de paret del c. Anoia amb Bonestar. Després de la vostra elecció, us recomanem seguir la ruta amb el mòbil, accedint al web de la iniciativa.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *