Puja al TRAM més solidari

Cada desembre TRAM celebra el Nadal amb una felicitació i la col·laboració solidària amb una associació sense ànim de lucre. Enguany, per felicitar les festes i donar visibilitat a la causa, en la nadala han participat 40 persones voluntàries de tots els departaments:

Tota la plantilla ha pogut votar per l’entitat solidària d’entre les diferents propostes, aportades per alguns treballadors i treballadores. L’escollida és l’associació 1.000 i una Nineka, ni un nen amb càncer, proposada per una treballadora de la xarxa Trambaix, que per tant, rebrà de TRAM una donació de 10.000 € per investigar en la lluita contra el càncer infantil.

La Nineka és una agulla per la roba, que tant es pot utilitzar com a clip decoratiu, penjoll o tenir-ho com a record. És una idea creada per la Maria Rascón, de Cornellà, mare d’un infant que no va poder superar la malaltia. Amb l’ajuda de l’Ajuntament de Cornellà i d’un grup de dones voluntàries, elaboren de manera artesanal, exposen i venen cada any més de mil Ninekes, com a símbol dels més de mil infants diagnosticats de càncer. El preu de cada agulla és simbòlic, però equival a mitja hora d’investigació oncològica del laboratori de l’Hospital Sant Joan de Déu.

El càncer en edat infantil es dóna en només 1 cas per cada 300.000 que es donen d’adult. És una incidència baixa i considerada una malaltia minoritària. Malgrat tot, aquest càncer no es pot prevenir, per això és tan important la investigació i poder detectar-lo a temps.

Així doncs, amb la donació es finançarà l’adquisició d’un ultracongelador, pel laboratori de recerca del càncer infantil de Sant Joan de Déu. Gràcies a aquest equipament, es poden congelar de forma més ràpida els teixits per crio preservar o incorporar al banc de tumors pediàtrics, amb el qual, es permetrà trobar noves vies d’investigació.

Bones Festes!

Share

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *