Festival de curtmetratges Mecal

De vegades es fa necessari plasmar en una pel·lícula allò que és difícil d’explicar a la realitat. Els films són un aparador animat que ens descobreixen noves històries, biografies o documentals. Però la durada d’aquestes històries no és tan important com el fet que ens enganxi i vulguem saber més de la trama o els personatges. És indiferent si és un llargmetratge o un curtmetratge: volem gaudir.

Així doncs arriba la 21a edició del Mecal (Festival Internacional de Curtmetratges i Animació), festival que en els seus orígens va adoptar el nom de Mostra Europea de Curtmetratges a l’Aire Lliure (d’aquí venen les sigles Mecal).

Enguany, més de 350 curtmetratges d’arreu del món es projecten durant 3 setmanes, cadascuna dedicada a una categoria diferent: ficció, animació i documental.

Aquesta setmana és el torn de la secció documental, de la qual formen part dues pel·lícules catalanes que competiran per convertir-se en el millor curtmetratge del 2019:

  • Entre raíles, de Delfina Spratt i Àlex Puig: Un maquinista tracta de viure amb el malson de saber que no podrà frenar a temps si una persona creua les vies. (divendres a les 20 hores).
  • Mudanza contemporánea, de Teo Guillem: Una mudança molt peculiar treu de polleguera al seu responsable (divendres a les 21.30 hores).

Al voltant de les projeccions també s’organitzaran diferents activitats per no parar ni un segon entre sessions de cinema i així viure una experiència cinematogràfica completa a l’Arts Santa Mònica (La Rambla, 7).

Divendres, 12 d’abril

  • Plançó: Concurs d’animació d’escoles catalanes (18 hores)
  • Entrega de premis Plançó + networking (19 hores)

Dissabte, 13 d’abril

  • Xerrada: Bandes sonores per documentals amb Joan Gil (17.30 hores)
  • Conferència: Crowdfunding per documental amb Xavi Artigues (19 hores)

Diumenge, 14 d’abril

  • Claustre Premis Mecal Pro 2019 (20 hores)

Podeu consultar la programació completa al web.

Totes les entrades tenen un preu general de 5 euros i donen accés lliure durant el dia a totes les activitats (incloses les projeccions).

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *