Sabies que l’únic museu dedicat a les matemàtiques es troba al Baix Llobregat? És també en aquesta comarca que hi ha més d’una trentena de museus diferents i captivadors, els quals destaquen per la seva contribució al patrimoni local, la innovació artística o la perspectiva singular.
Entra al Tram, et portem a aquests 5 museus imprescindibles al Baix Llobregat!
Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA), a Cornellà de Llobregat (parada Ignasi Iglésias – línies T1 i T2)
A dins del Palau Mercader, antiga casa senyorial dels comtes de Bell-lloc, el MMACA desperta l’interès per les matemàtiques d’una manera lúdica i interactiva. A través de jocs, puzles i experiments dirigits a un públic familiar, fomenta la comprensió i aprenentatge actiu, estimulant la curiositat i la resolució de problemes, i fent els conceptes matemàtics accessibles i divertits.
Museu de les Aigües, a Cornellà de Llobregat (parada Les Aigües– línies T1 i T2)
Com arriba l’aigua fins a l’aixeta? Com s’ha construït i mantingut aquest sistema de distribució? El Museu de les Aigües mostra la història i la importància de l’aigua en la societat, com és la gestió actual i com ha influït en el desenvolupament de les ciutats i les activitats humanes. (Visita només online al web).
Centre Jujol – Can Negre (parada Bon Viatge – línies T1 i T2)
Aquesta casa-museu, creada com a residència modernista d’estiueig del matrimoni benestant d’Engràcia Ballet i Pere Negre, és obra de Josep Maria Jujol, col·laborador de Gaudí. Ara, restaurada amb esplendor, es tracta d’un espai que estudia i difon l’obra de l’arquitecte en una activitat immersiva 360º.
Museu de ceràmica La Rajoleta (parada Pont d’Esplugues – línies T1, T2 i T3)
Coneix la història de la ceràmica, des de les seves arrels fins a les seves aplicacions contemporànies. Ofereix una diversitat de tècniques i estils de ceràmica, així com la seva magnitud cultural i econòmica en la regió, reivindicant, a més a més, als artesans i ceramistes locals que destaquen per la contribució a la preservació d’aquesta artesania tradicional.
Can Tinturé (parada Pont d’Esplugues – línies T1, T2 i T3)
Molt a prop de La Rajoleta, aquest espai presenta la col·lecció de rajola de mostra de Salvador Miquel, esdevenint, així, el primer museu monogràfic d’aquesta temàtica al món. Exposa la importància de les rajoles de mostra com a expressió artística i patrimoni cultural: van constituir els revestiments ceràmics de molts habitatges de Barcelona i Catalunya des de l’època medieval fins al moment en què es va industrialitzar el seu procés de fabricació.
Coneixes altres museus singulars al Baix Llobregat? Explica’ns quins són als comentaris!