Sabors de tardor: la temporada més gustosa arriba als mercats 

Quan la calor s’esvaeix i les fulles comencen a tenyir-se de tons rogencs, la natura ens convida a cuinar a foc lent i a gaudir dels sabors més genuïns de la tardor. Bolets, carbasses, moniatos, magranes o castanyes omplen els cistells dels mercats municipals de Barcelona i de tota la seva àrea metropolitana, convertint cada parada en una paleta de colors i aromes que anuncien el canvi d’estació. 

Et recomanem que recuperis els articles del bloc on t’indiquem les parades i línies de TRAM per arribar als diferents espais on comprar productes de temporada frescos i de proximitat, tant en els mercats municipals com en els mercats de pagès, com per exemple:

  • Mercat del Besòs (Parc del Besòs, T5 i T6).
  • Mercat de la Sagrada Família (Sicília, T4).
  • Mercat de les Corts (Maria Cristina, T1, T2 i T3).
  • Mercat municipal de les Planes (Centre Miquel Martí i Pol, T2). 
  • Mercat municipal de Sant Roc (Gorg, T5).
  • Mercat de pagès del parc de Torreblanca (Sant Feliu I Consell Comarcal, T3). 
  • Mercat de pagès del parc de Can Mercader (Ignasi Iglésias, T1 i T2).
Mercat de Mercats

A més, properament tens una cita destacada amb la cuina i els productes locals. Del 17 al 19 d’octubre, la plaça de les Glòries (Glòries, T4, T5 i T6) es convertirà novament en l’epicentre de la gastronomia de proximitat amb una nova edició de la fira Mercat de Mercats, la gran trobada anual que celebra la cultura dels mercats i els productes de temporada.

TRAMeduca, activitats familiars

TRAM, que col·labora amb la fira, disposarà d’un estand propi de TRAMeduca —el programa educatiu del tramvia— el dissabte 18 i el diumenge 19, d’11 a 16 h, on les famílies poden participar en tallers lúdics sobre mobilitat, sostenibilitat i bons hàbits ciutadans. L’estand, dins les activitats familiars de Mercat de Mercats, oferirà a petits i grans la possibilitat de posar a prova la seva memòria, enginy i observació amb jocs dinàmics per entendre millor el funcionament del tramvia i la importància de la mobilitat sostenible a la regió metropolitana de Barcelona. Cada mitja hora, a més, hi haurà concursos de preguntes amb premis per als participants més encertats, i entre prova i prova, reptes visuals i de construcció.

Olor de bosc i de llar

I continuem amb gastronomia, perquè aquesta època de l’any és ideal per redescobrir la cuina de proximitat i donar valor als productes de quilòmetre zero, aquells que arriben directament del camp o del bosc i que, a més, contribueixen a una alimentació més sostenible.

Les carbasses, dolces i versàtils, permeten preparar des de cremes suaus fins a risottos melosos o pastissos especiats. Els moniatos, rostits o fets al forn, aporten energia i calidesa als àpats, i són l’aliat perfecte per acompanyar carns blanques o plats vegetarians. I, per descomptat, els bolets —rovellons, ceps, camagrocs o rossinyols— es converteixen en protagonistes de plats que combinen tradició i senzillesa: un fricandó amb bolets, uns ous remenats o una coca salada amb formatge i herbes fresques.

A tots els mercats municipals hi trobareu aquests ingredients frescos i de qualitat, assessorament expert dels paradistes i, sovint, demostracions o activitats gastronòmiques que animen a cuinar amb productes locals. Aquesta tardor, deixa’t portar pels sabors de proximitat, les aromes del bosc i la cuina de temporada. Els mercats t’esperen plens d’inspiració!

Share