La Feria d’Abril il·lumina i omple de sabor andalús el Fòrum

Des de fa més de cinquanta anys, durant el mes d’abril, i en fa 20, al Parc del Fòrum de Barcelona, se celebra una de les festivitats més populars a casa nostra amb orígens andalusos: la Feria d’Abril.

Coneguda com la Feria d’Abril de Catalunya, o de Barcelona, és una celebració adoptada de les terres del sud d’Espanya per donar la benvinguda a la primavera, malgrat que, en aquest cas, se celebra quasi un mes més tard de l’arribada de la nova estació. En ser una celebració andalusa, l’encarregada d’organitzar l’esdeveniment és la FECAC, la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya.

Per tenir un punt de vista històric, aquesta celebració va aterrar a casa nostra per primera vegada el 1971. Malgrat que actualment se celebra a Barcelona, els orígens es remunten a Castelldefels, on es va celebrar la primera edició. Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Barberà del Vallès, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs, han estat altres localitats on es va concebre aquesta festivitat fins a assentar-se al Parc del Fòrum, on té lloc des del 2004 de manera consecutiva anualment.

L’edició d’enguany, la 51a, se celebra entre el 26 d’abril i el 5 de maig. L’accés al recinte és completament gratuït i l’espai està dividit en dues grans parts diferenciades: per una banda, la zona on s’ubiquen les tradicionals casetes, on la gent fa la vida social i on es poden veure els balls folklòrics i els rituals tradicionals, a ritme de sevillanes. A l’altra zona, s’hi troben les atraccions típiques de fira. De la mateixa manera, l’esdeveniment compta amb molts punts de menjar i begudes per a tothom, incloent-hi el popular rebujito andalús.

A efectes pràctics, la Feria de Barcelona segueix el rastre de la que se celebra a Sevilla: tant pel que fa als decorats, com a l’ambient i l’organització, que segueixen la petjada de la Feria original, ja que compta amb tots els elements característics com els vestits folklòrics o la il·luminació icònica d’aquesta festa.

De fet, avui dia, la Feria és l’esdeveniment més multitudinari que se celebra a Catalunya, i cada edició supera el nombre de visitants de l’anterior. Una xifra que oscil·la entre els 1,5 i 3 milions de persones assistents cada any. 

A la Feria, vine en TRAM!

I des de TRAM t’ho posem ben fàcil: per tal d’accedir-hi de forma còmoda fins a la Feria, pots anar en tramvia fins a la parada Fòrum (línia T4), que et deixarà just a l’entrada del recinte. A més, durant tots els dies de la fira, del 26 d’abril al 5 de maig, el servei de la línia T4 es reforça amb tramvies cada 10 minuts entre les 21 i les 24h. La finalització del servei serà l’habitual: divendres i dissabtes fins a les 2h i diumenges fins a les 24h.

Ara ja tens un pla més a valorar per omplir el teu cap de setmana, i fer-ho amb tot el sabor d’Andalucia!

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *