El tramvia no és només un mitjà de transport públic sostenible i eficient, sinó que més enllà de complir amb la seva funció essencial, també és un mirador amb rodes que passa per alguns dels llocs més icònics de Barcelona i part de la regió metropolitana, a peu de carrer. Si ets amant de fer fotografies, per pujar a les xarxes socials o per a consum propi, et presentem alguns dels espais més Instagramejable on arribar amb TRAM. Alguns potseret sonaran, i d’altres, ben segur et sorprendran:
Jardins del Palau de Pedralbes (Palau Reial – T1, T2, T3). Adjudicat com el jardí per excel·lència de la ciutat, hi alberga història i molts espais tranquils per desconnectar i passejar: escultures commemoratives, diversitat floral i un Palau amb l’essència Güell, són alguns dels complements que hi ha escampats arreu del parc. Ja li has fet una foto?

Walden 7 (Walden – T3). Un dels edificis residencials més emblemàtics i característics de Sant Just Desvern -i de l’AMB en general-, dissenyat pel reconegut arquitecte Ricard Bofill, que compta amb un disseny futurista, i que ha esdevingut una de les peces més pintoresques de l’arquitectura contemporània. A més, té unes vistes excepcionals que l’ha convertit en un lloc perfecte per a les fotos panoràmiques.

Torre Glòries (Ca l’Anyó – T4). Qui no coneix la torre més popular de Barcelona? La Torre de les Glòries, o Torre Agbar, és una de les obres arquitectòniques més icòniques i reconegudes de la capital catalana. No només és espectacular de peu dret, amb una altura de 144 metres, sinó que des de fa poc més d’un any, l’Ajuntament hi va habilitar un mirador des del qual es poden contemplar unes vistes de pel·lícula i d’on pots fer fotografies que triomfaran a xarxes!

Parc de la Ciutadella (Ciutadella |Vila Olímpica – Wellington – T4). És el parc més concorregut de la ciutat comtal i on es fa més vida a l’aire lliure. En aquest gran pulmó verd, hi trobem, entre d’altres, la institució més important del país, el Parlament de Catalunya, i l’espai d’oci predilecte per als més petits de la casa, el Zoo de Barcelona. Altres punts d’interès que hi trobem són la fotogènica Cascada monumental, el concorregut centre d’exposicions de ciències naturals Museu Martorell, o l’acabat de reinaugurar Hivernacle, el qual va reobrir les portes de nou el passat mes de desembre.
Sense cap mena de dubte, el parc de la Ciutadella és un dels espais més retratats de tota la ciutat, i que s’ha convertit en un espai de culte i de lleure per a tots aquells que tenen ganes d’aprendre i divertir-se al cor de Barcelona. A més, el TRAM ofereix dues parades molt properes, una a l’accés nord i l’altre al sud, donant cobertura de pas a la Universitat Pompeu Fabra.

Parc Fluvial del Besòs (La Catalana – T5 / Estació de Sant Adrià – T6). Es tracta d’una de les zones verdes que passa més desapercebuda de la Regió Metropolitana, on el TRAM també té presència. Tal com indica el seu nom, aquest parc es troba a la zona del Besòs, concretament a la desembocadura del riu, on conflueix amb el mar Mediterrani. És un altre dels pocs pulmons verds a prop de la ciutat de Barcelona, i on els diversos Ajuntaments de la zona han apostat per convertir-ho és un espai de lleure i desconnexió per a tots aquells que busquen un espai on practicar footing, ioga o passejar i descansar. Altrament, és una zona que té unes vistes fantàstiques per contemplar Barcelona i Sant Adrià del Besòs des d’un altre punt de vista, i on pots retratar habitats d’allò més únics i particulars.

En conclusió, el tramvia de Barcelona és un mitjà de transport únic per explorar Barcelona i el seu entorn, i descobrir alguns dels llocs més bonics i especials que tenim al costat de casa. Tant si t’agrada l’arquitectura com la naturalesa o la història, has pogut comprovar que n’hi ha per a tots els gustos, simplement cal estar atent i ben informat… i portar la càmera el pròxim cop que viatgis amb el TRAM per capturar la bellesa dels llocs per on passa.