4 activitats inspiradores per a descobrir el Monestir de Pedralbes

A mig camí entre la ronda de Dalt i l’Avinguda Pedralbes hi ha un oasi de calma i tranquil·litat, creat per a servir de retir a la Reina Elisenda de Montcada. És el Monestir de Pedralbes, convent fundat l’any 1327 com a llar de l’orde de les monges Clarisses, pràcticament des de la seva fundació i fins a l’any 1983. La seva singularitat rau a ser, a més d’un espai arquitectònic majestuós en un entorn urbà, un dels claustres gòtics més grans del món, amb tres plantes i una longitud de 40 metres.

A finals del segle XIX va créixer la consciència sobre la importància de recuperar i protegir el patrimoni històric i artístic, per la qual cosa, van iniciar la remodelació les comissions provincials creades per restaurar els edificis o monuments més valuosos. No obstant això, la inversió prevista no va ser suficient, i sor Eulària Anzizu, neboda d’Eusebi Güell i Bacigalupi, va fer-se càrrec de la reforma. Treballava com a arxivera, biògrafa, historiadora, música i traductora: la persona perfecta per recuperar l’espai. Així, el museu-monestir de Pedralbes va ser inaugurat i obert al públic el 1983 (parada Pius XII – línies T1, T2 i T3).

A banda de visitar el Monestir et proposem aprofitar la visita i participar en les diverses activitats i exposicions que celebren cada setmana:

  • Concert Les veus del Monestir: estudiants de lírica de l’escola musical A Tempo interpreten a la sala d’actes un repertori de diferents estils i autors (dimecres 15 de novembre a les 19 h – entrada gratuïta amb reserva prèvia).
  • Meditació al claustre: la calma de l’espai convida a practicar aquest exercici mental per millorar l’estat mental i físic (tots els dimecres a les 8 h – 4 € per sessió).
  • Visites comentades: els caps de setmana s’ofereixen visites guiades amb persones expertes per descobrir els secrets i les curiositats de cada racó (tots els caps de setmana – entre 3 € i 5 € per sessió).
  • Exposicions: l’hort medieval, mobles d’emmagatzematge, obres d’art o el pessebre de Nadal són algunes de les interessants mostres que es poden visitar amb l’entrada general (5 € – entrada gratuïta el primer diumenge de mes).

Ara, tothom té a l’abast gairebé 700 anys d’història i la possibilitat de descobrir espais tan sorprenents com la cuina, la infermeria, la sala de procures (on es guardava la collita i altres productes) i l’exposició de més de 50 plantes medicinals medievals del jardí.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *