5 exposicions per (re)descobrir Miró i Picasso

Sabies que Joan Miró i Pablo Picasso van tenir una bona amistat? Es van conèixer a París, quan Miró va visitar Picasso al seu estudi. Malgrat influenciar-se de dos estils molt diferents, els unia la mateixa passió: l’art i l’estima per Barcelona.

De fet, els dos artistes es van dedicar diverses obres com a mostra d’afecte i admiració, ja que l’un per l’altre es consideraven referents. Com a exemple, l’oli sobre llenç Dona, ocell i estrella de Miró el va pintar en homenatge a Picasso.

Després de 100 anys de trobar-se a París i més de 45 anys de crear els seus museus a Barcelona, del 20 d’octubre de 2023 al 25 de febrer de 2024, coincidint amb el 50 aniversari de l’adeu a Picasso (i curiosament, també el 40è de Miró), s’exposa Miró-Picasso de manera simultània a ambdós museus (Fundació Joan Miró i Museu Picasso). En total, albergaran 250 obres que provindran de col·leccions públiques i privades.

A la Fundació Joan Miró, a banda d’aquesta interessant exposició i d’una àmplia col·lecció permanent amb 217 pintures, més de 180 peces entre escultures, tèxtils i ceràmiques, i uns 8.000 dibuixos, també pots visitar aquestes 4 exposicions:

  • Il était une petite pie (fins al 29 d’octubre). Mostra dels pochoirs (estampació manual amb plantilles de cartró o zinc) que va il·lustrar en un poemari infantil.
  • El terratrèmol està intacte (fins al 22 d’octubre). Instal·lació artística que mostra la narrativa colonial a través de la ceràmica i el baharenque (construcció ancestral amb fang).
  • Sèrie Picasso (fins al 4 de febrer). Selecció de fotografies de Joaquim Gomis durant un reportatge que va fer a Picasso passejant per Barcelona. Aquesta exposició s’ha instal·lat al vestíbul i al restaurant, on també es mostren fotografies de Picasso relacionades amb la gastronomia.
  • Joan Miró i l’escriptura de les coses (fins al 24 de març). Evolució del llenguatge propi de Miró: signes, personatges abstractes i altres símbols de les seves obres.

En el marc de l’exposició Miró-Picasso, durant novembre i gener, s’organitzaran visites sensorials amb dinàmiques tàctils i auditives adaptades per a persones amb ceguesa o baixa visió. Consulta totes les activitats inclusives al web.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *