Et proposem 8 activitats per la revetlla de Sant Joan

L’estiu ha arribat amb l’energia i els colors de la festa de Sant Joan, una nit en què la màgia i la tradició s’uneixen en una celebració popular que gaudeixen tant infants com adults. La deliciosa coca de Sant Joan per postres, la música, els petards, i el foc són els protagonistes de la revetlla on les fogueres cremen per a deixar pas a un nou inici.

Aquestes flames, diu la tradició, s’originen al cim del Canigó, i a poc a poc s’estén per encendre totes les fogueres. Quan arriba a Barcelona, la plaça Sant Jaume es vesteix de gala i els Gegants de la Ciutat, els Capgrossos Macers i l’Àliga de la Ciutat fan espectacle fins a l’encesa del peveter.

El més habitual durant aquesta nit és anar amb els amics a la platja i gaudir del bon temps, aprofitar les guinguetes per fer el ressopó (enguany tancaran a les 3.30 h) o simplement, passejar per veure l’ambient festiu. Però també se celebra als carrers, amb revetlles, fogueres, cercaviles o correfocs.

Entra al Tram i arriba a les següents activitats que et proposem:

  • Degustació de coques i cava al Mercat de Les Corts, a partir de les 10:00 h (parada Maria Cristina – línies T1, T2 i T3)
  • Castells amb la colla de Sant Feliu de Llobregat i tabalada dels Diables Rojos, a les 20 h a la plaça Lluís Companys de Sant Feliu (parada Sant Feliu | Consell Comarcal – línia T3)
  • Espectacle amb els Diables de la Barceloneta, a les 22 h a la plaça de la Barceloneta (parada Ciutadella | Vila Olímpica – línia T4)
  • Espectacle pirotècnic, a les 23.30 h al Parc del Mil·lenari de Sant Just Desvern (parada Rambla de Sant Just – línia T3)
  • Foguera del Clot, al carrer Concili de Trento amb Lope de Vega (parada Espronceda – línies T5 i T6)
  • Revetlla al Parc de Sant Martí (parada Sant Martí de Provençals – línies T5 i T6)

Per gaudir d’una festa per a tothom et recomanem també fer ús de la pirotècnica inclusiva. Són petards insonors o que emeten menys de 97 dB, respectuosos amb les persones amb sensibilitat auditiva i els animals, principals afectats pels sorolls forts.

Bona revetlla!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.