Cada cap de setmana la petita Maria Isabel surt a passejar amb la seva família. Viu molt a prop de la línia T4 de TRAM i uns dies l’agafen per anar al passeig marítim, altres per llegir llibres a la biblioteca o fins i tot, per fer un tomb pels centres comercials del voltant. Aquest cap de setmana, però, farà una activitat ben diferent, i com ella, també ho faran molts altres infants. Baixaran a la parada Fòrum per participar en la 16a edició de la Festa de la Ciència.
A través de tallers, exposicions o activitats didàctiques i lúdiques, els visitants s’introdueixen en temes científics d’una manera divertida i interactiva. En total, són més de 170 activitats relacionades amb el canvi climàtic, la robòtica, la intel·ligència artificial, les matemàtiques, l’astronomia, l’arqueologia, la salut, la nanotecnologia, la cultura maker, i, en general, larelació de l’art amb la ciència.
La Rambla Prim (en el primer tram a tocar de la plaça de llevant) i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona seran els espais que acolliran les activitats adaptades a les diferents edats, des de nadons, fins a adults.
A partir de les 11 h, dissabte i diumenge et recomanem participar de les següents, dirigides a un públic familiar:
- Portes obertes al Museu de Ciències Naturals de Barcelona (a partir de les 10 h)
- Trencaclosques científic gegant
- Ecocarrossa, construcció d’un vehicle amb material reciclat i consum zero
- Observació solar amb telescopi i filtres
- Jocs matemàtics per guanyar sempre (només dissabte a les 12 h i a les 12.45 h)
Totes les persones que visitin la Festa de la ciència podran resoldre un enigma de preguntes per entrar en el sorteig de diversos premis. Dues pistes: cada espai et donarà informació per resoldre l’enigma, i algunes preguntes tindran molt a veure amb les efemèrides de ciència: centenari de la visita d’Albert Einstein a Barcelona, centenari del bioquímic català Joan Oró o l’aniversari del naixement de Nicolau Copèrnic.
Molta sort!