Estrena joguines de forma sostenible!

Aquest és el conte d’un ninot vestit de vaquer que era molt estimat per la seva colla (un d’ells astronauta) i pel seu propietari, l’Andreu. Quan l’Andreu va créixer i se’n va anar a estudiar a la universitat, va guardar totes les seves joguines en una caixa a les golfes, amb la intenció de tenir-les com a record. Però la seva mare, sense voler, es va confondre de caixa, i va portar les joguines tan estimades pel seu fill a una llar d’infants, on van tenir una segona vida i s’ho van passar d’allò més bé!

La història podria semblar l’argument de Toy Story i la veritat és que sí que ho és. L’Andreu en realitat és l’Andy i les seves joguines preferides són en Woody i en Buzz Light Year. Però també és cert que el final del conte és lleument diferent, ja que al film (alerta spoiler!) se les van empescar per reunir-se de nou amb el propietari, ben lluny d’aquella llar d’infants.

El film ens va ensenyar, entre altres coses, la importància que tenen per als infants les joguines, i que tots tenen preferència per una o dues (o moltes, en aquest cas). Ara bé, aquelles joguines i llibres que ja no s’utilitzen, poden reutilitzar-se i ser un tresor per altres infants, que li donaran una segona vida.

La campanya de renovació de joguines de l’Ajuntament de Barcelona precisament reivindica això: reutilitzar les joguines és la millor manera de reduir residus, fomentar un consum conscient i jugar amb nous objectes.

Fins al 21 de desembre, 17 entitats participen en l’intercanvi de joguines (consulteu punts i horaris al web). Cada persona pot aportar un màxim de 10 joguines o 5 contes en bon estat i que no siguin ni sexistes, ni bèl·lics. Els jocs que més es demanden són aquells cooperatius, ideals per a les llars amb diversos infants. Un cop s’entreguen les joguines, s’atorguen diversos punts (segons la categoria), que serviran per canviar per altres joguines. Així, tots els infants poden “estrenar” jocs i seguir divertint-se sense invertir cap recurs econòmic.

I si es necessita alguna peça que s’ha perdut o trencat i el joc queda incomplet, als Ateneus de Fabricació es poden imprimir en 3D, de franc, aquelles peces necessàries!

Juguem de manera sostenible fins a l’infinit i més enllà!

Share

Deixa el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

“Tramvia Metropolità SA i Tramvia Metropolità del Besós SA l'informen que l seves dades seran tractades per a la publicació de comentaris als posts del bloc. Li recordem que té, entre altres, els drets d'accés, rectificació, supressió i oposició. Abans de contactar amb nosaltres, ha de llegir la informació sobre protecció de dades que es presenta en la política de privacitat.