Descobreix els itineraris del TRAM: T6, de Ciutadella | Vila Olímpica fins a Estació de Sant Adrià

El nostre segon i últim itinerari per la xarxa de Trambesòs ens porta des del parc de la Ciutadella fins a Sant Adrià de Besòs, en un recorregut de 7,5 km de longitud amb un total de 14 parades. L’itinerari passa per la plaça de les Glòries i segueix el mateix recorregut que la línia T5 pel tram soterrat de la Gran Via de les Corts Catalanes. Després gira per la rambla de la Mina fins arribar a l’Estació de Sant Adrià de Besòs (consulta línies i horaris aquí).

El trajecte té diversos punts d’interès que mereixen fer una parada per convertir el viatge en una experiència al voltant de la regió metropolitana. Perquè en gaudeixis al màxim, et suggerim algunes parades on descobrir espais sorprenents:

  • Auditori I Teatre Nacional, cultura en estat pur. Si hi ha una parada cultural a la xarxa de TRAM, és aquesta. Encarregat de difondre la cultura musical des del 1999, l’Auditori és un conjunt de sales de concerts inclòs en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, i és la seu l’Escola Superior de Música de Catalunya i el Museu de la Música. Inaugurat el 1996, el TNC presenta una oferta teatral d’alta qualitat tant a escala nacional com internacional. L’edifici, davant de L’Auditori i a prop de la plaça de les Glòries, consta de tres sales, va ser dissenyat per l’arquitecte Ricard Bofill i és un dels edificis emblemàtics de Barcelona.
  • Can Jaumandreu, l’esperit industrial de la ciutat. Actualment, allotja la Universitat Oberta de Catalunya, però antigament el recinte de Can Jaumandreu -del qual se’n conserven la xemeneia i la nau principal d’estil manchesterià- era la fàbrica del Vapor de la Llana, una de les més importants del sector tèxtil al barri del Poblenou. La seva visita està inclosa a La ruta dels vestigis industrials de Barcelona Turisme.
  • Parc del Besòs, entre compres de proximitat i espais de lleure. A tocar del Mercat municipal del Besòs, aquesta parada et dona accés al parc del mateix nom -de línies geomètriques i de caràcter obert-, on trobaràs una àrea per a gossos, dues zones de jocs infantils i un equipament esportiu de cal·listènia, just al centre.
  • La Mina, un barri amb ànima. El 1969, el Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona va comprar a l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs els terrenys sobre els quals es va construir aquest barri. Actualment, una trentena d’entitats dels àmbits cultural, social i esportiu formen el teixit associatiu de la Mina, que contribueixen al procés de millora i transformació del barri.
  • Estació de Sant Adrià, punt final del trajecte. L’itinerari per la línia T6 acaba en aquesta parada que et permet arribar fàcilment fins a la platja del coco de la localitat i al Parc del litoral, on també pots trobar unes piscines de formes geomètriques divertides; i a Les Tres Xemeneies (nom popular de la central tèrmica de Mata), un punt de referència històric catalogat com a bé cultural d’interès local.

Amb aquest itinerari, donem per finalitzat el recorregut per les sis línies del TRAM. Un passeig per la regió metropolitana que ens ha permès descobrir molts espais d’interès als quals tenim accés des d’una parada del tramvia. 

Actualment, TRAM consta de dues xarxes, 6 línies, que recorren 31,1 km de via amb 58 parades. El Trambaix -amb una longitud de 15,1 km i 29 parades- transcorre pels municipis de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Sant Feliu de Llobregat. El Trambesòs, amb 16 km de via i 29 parades, enllaça Barcelona amb Sant Adrià de Besòs i Badalona.

Share