6 exposicions que no et pots perdre abans que acabi l’any

A Barcelona i els seus voltants són espais ple d’art i cultura on es porten a terme exposicions de gran nivell en museus i galeries que reflecteixen la diversitat i la riquesa artística de la zona. A continuació, et proposem 6 exposicions que no et pots perdre, abans d’acabar l’any que et faran viure una experiència única i enriquidora.

  • Estiueig de proximitat 1850-1980: El Museu Can Tinturé d’Esplugues de Llobregat (Pont d’Esplugues, T1, T2 i T3) acull fins al 27 d’octubre aquesta exposició temporal que vol ajudar a mirar i repensar d’una altra manera el paisatge dels entorns actuals de la ciutat de Barcelona. La mostra busca petjades antigues de l’estiueig, una pràctica aristocràtica i burgesa va ser un precedent del turisme actual i cada any transformava part de la vida de pobles propers a Barcelona. Inclou un àmbit local que explica com Esplugues també va ser vila d’estiueig des del segle XVIII fins al popular càmping Barcino, a la segona meitat del segle XX.
  • Oceans, la natura ens parla: Aquesta exposició que et proposem es tracta d’una selecció de vídeos espectaculars on diversos conceptes relacionats amb l’oceà com l’aigua, el gel, l’onada o el corall ens parlen amb la veu d’actors i actrius famosos, com ara Penélope Cruz, Harrison Ford, o Liam Neeson. El missatge que vol donar aquesta mostra és que la natura no depèn dels éssers humans, en canvi, els éssers humans en som totalment dependents d’ella. La pots visitar fins al 12 de gener de 2025 al Museu de Ciències Naturals de Barcelona (Fòrum, T4).
  • Inspired in Barcelona: Terra Rossa: Aquesta exposició està inspirada en l’ús de l’argila com a element primordial i universal per la creació dels primers artefactes de disseny. La mostra reuneix la destresa de 16 artistes i dissenyadors contemporanis locals que reinterpreten el càntir català d’argila en una exposició que celebra i fusiona la matèria amb la forma, la tradició amb la creativitat i la natura amb l’ésser humà, tot a través del disseny. L’exposició, que es va presentar el mes d’abril al Fuorisalone de la Milan Design Week, es pot visitar des del 16 d’octubre fins al 6 de gener de 2025 al Museu del Disseny de Barcelona (Glòries, T4, T5 i T6).
  • World Press Photo 2024 – Mostra Internacional de Fotoperiodisme: L’exposició internacional més reconeguda en l’àmbit del fotoperiodisme, el World Press Photo 2024, arriba al CCCB en la seva vintena edició. La mostra d’enguany inclou els 24 projectes guanyadors, entre ells la Foto de l’Any, que mostra una dona palestina abraçant la seva neboda morta per un míssil israelià. A banda del conflicte entre Israel i Palestina, altres temes tractats a l’exposició són la guerra a Ucraïna, la crisi climàtica, la salut mental, la migració o els llaços familiars. La mostra es podrà veure a partir del 8 de novembre i estarà disponible fins al 15 de desembre. Hi pots accedir amb l’Articket.
  • De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París (1889-1914): Una altra proposta molt interessant i que no et pots perdre és la que es presenta al Museu Picasso de Barcelona Aquesta proposta multidisciplinària permet al públic endinsar-se en el paisatge urbà i humà del moment, en la seva realitat quotidiana, les maneres de viure-la i ens apropa a la feina dels artistes i els seus condicionants. També explora dos nuclis urbans que van ser fonamentals per a la vida artística: Montmartre a finals del segle XIX i Montparnasse, que emergeix com a centre artístic a principis del segle XX. La mostra es podrà veure a partir del 22 de novembre i fins al 30 de març de 2025. Hi  pots accedir amb l’Articket.
  • Warhol & Vijande, cita a Barcelona. Més que Imatges Alterades by Christopher Makos: El museu d’art modern Fundació Suñol (Pius XII, T1, T2 i T3)  rep la visita de l’exposició que indaga en el viatge d’Andy Warhol a Espanya l’any 1983 de la mà del galerista Fernando Vijande, presenta 20 retrats que el fotògraf Christopher Makos va realitzar al seu estret amic Andy Warhol. La mostra es pot visitar des del 27 de novembre i fins al 28 de febrer de 2025.
Share