Descobreix tres miradors panoràmics accessibles amb el TRAM

Barcelona i la seva àrea metropolitana ofereixen una gran varietat de miradors i espais amb vistes panoràmiques des d’on es pot contemplar la ciutat i els seus voltants. I en alguns casos podem fer servir el TRAM, que ens permet arribar a alguns d’aquests llocs d’una manera còmoda i ràpida. A continuació, et proposem tres miradors o espais amb vistes panoràmiques als quals pots anar des de diferents parades del TRAM.

  • Mirador del Parc Besòs. (Port Fòrum, T4 i T6). El Parc del Besòs és un espai verd relativament nou que ha estat transformat com a part de la renovació urbana de la zona. Encara que aquest parc no tingui la mateixa altitud que altres miradors clàssics de Barcelona, ofereix unes vistes interessants cap al riu Besòs, el litoral i, especialment, la ciutat de Barcelona i el Fòrum. De fet, pots observar les vistes des de tres miradors de la desembocadura: al Parc del Litoral, al Parc de la Pau i al Pont de Maristany.
    Per arribar al parc, es pot agafar el tramvia fins a la parada de Port Fòrum i després fer una breu caminada fins a aquest espai tranquil i ampli, ideal per passejar o seure i gaudir de les vistes. Els matins i els capvespres són especialment recomanats, ja que la llum transforma l’skyline de la ciutat i les vistes cap al mar. 
  • Parc de la Solidaritat (Can Clota, T1, T2 i T3). El Parc de la Solidaritat, a Esplugues de Llobregat, és un altre espai verd que ofereix una perspectiva diferent de l’àrea metropolitana. Aquest parc, situat en una petita elevació, permet gaudir d’unes vistes precioses tant de la ciutat de Barcelona com de les muntanyes que envolten la zona.
    Per arribar-hi,  des de la parada de Can Clota, hi tens poca distància a peu fins al parc, on a més de les seves vistes, trobaràs un lloc perfecte per descansar o fer un pícnic envoltat de natura. El parc també compta amb diversos racons tranquils i zones de joc per als infants, fet que el converteix en un espai ideal per a tota la família.
  • Mirador de Pedres (Ciutadella I Vila Olímpica, T4). El Mirador de Pedres forma part del conjunt de l’àrea de la Nova Bocana del Port de Barcelona. Per arribar-hi, hauràs de caminar una mica, però paga la pena, ja que la rambla de la Marina és un passeig amb sorpreses: al llarg del recorregut hi ha plaques amb fragments de poemes d’autors reconeguts inspirats en el mar.
    Arribant al final del passeig, pots veure la Rosa dels Ports, que marca la posició dels dotze ports internacionals amb els quals Barcelona té relacions. A l’àrea entre el nou edifici Mirador i l’aigua, hi ha una zona de descans amb taules i cadires que recreen les que hi havia a l’antic trencaones, una grada de cara al mar i una escullera ordenada, amb una passarel·la amb funció de mirador, que et farà sentir a sobre del mar, reproduint les antigues estructures que utilitzaven els pescadors de canya.

Aquests tres miradors, accessibles amb el TRAM, ofereixen perspectives variades i úniques de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Tant si prefereixes les vistes cap al mar, les muntanyes o el centre urbà, aquests espais són perfectes per a una escapada ràpida sense necessitat de desplaçaments complicats. Així que, la pròxima vegada que vulguis gaudir d’una vista panoràmica, puja al TRAM i explora aquests racons amb encant.

Share