Tres plans culturals per acomiadar l’estiu i donar la benvinguda a la tardor

L’estiu ja ha acabat meteorològicament parlant, però encara pots fer alguns plans per acomiadar-lo de la millor manera. Et proposem tres idees per dir adeu a la temporada estival, tres cites imprescindibles amb la cultura per rebre la temporada de tardor a Barcelona per la porta gran. 

  • Si vols dir adeu a l’estiu ballant sense parar: Festival·B. Del 27 i 28 de setembre, el Parc del Fòrum (Fòrum, T4) acull la desena edició de l’esdeveniment que mostra les tendències musicals i els sons alternatius més frescos. Un festival que abraça la tendència i pren el pols a la cara b de l’escena musical, amb una selecció de propostes musicals de les diverses propostes independents i urbanes. Entre els artistes anunciats hi pots trobar Sen Senra, Cruz Cafuné, Rodrigo Cuevas, Ralphie Choo, Mushka, Baiuca, Rusowsky, Él mató a un policía motorizado, Julieta, Cupido, La Zowi, Guillem Gisbert, Abhir, Sticky M.A., Soto Asa, Metrika, Diego 900, María Hein, Jimena Amarillo, Melenas, La Élite i Nerve Agent. A més, en el seu desè aniversari, Festival•B expandeix la seva mirada capa una nova onada de l’escena de club de Barcelona amb un escenari innovador que aporta més riquesa musical a l’últim gran festival a l’aire lliure de l’estiu a la ciutat. 
  • Si vols començar la tardor gaudint de les millors lectures: Setmana del Llibre en Català. Fins al 29 de setembre, el Passeig Lluís Companys (Marina, T4) es converteix en l’aparador de la riquesa i la diversitat de l’edició literària en català, on pots fer descobertes, compartir converses i tenir a l’abast tant les novetats com els llibres de fons i les revistes publicades en la nostra llengua. Amb més de 40 edicions d’història, la Setmana vol continuar sent un estímul i servir a la promoció de la lectura de llibres en català. Hi trobaràs més de 125 novetats editorials, 200 revistes i premsa comarcal, més de 300 activitats programades, 159 presentacions de llibres, 126 signatures de llibres i 298 expositors amb 247 segells editorials, 22 llibreries, 9 universitats/entitats i 19 institucions en un sol espai. L’any passat, es van comptabilitzar més de  60.000 visitants.
  • Si vols fer una transició musical de l’estiu a la tardor: Concert inaugural de la temporada 2024/25 a l’Auditori (Auditori I Teatre Nacional, T4). Enceta la nova temporada de L’Auditori, que du per títol (Contra) Natura, amb un concert inaugural a càrrec de l’OBC, amb Maurice Ravel i el seu ballet ‘Daphnis et Chloé’, que tindrà lloc el 4 i el 5 d’octubre a les 19 h i el 6 d’octubre a les 11 h. Una selecció de cançons de Frederic Mompou inaugurarà la temporada musical, juntament amb diverses cançons orquestrades per a l’ocasió per Albert Guinovart. Aquesta proposta és només el primer dels molts espectacles i artistes sorprenents que acompanyaran l’orquestra barcelonina durant la temporada 2024-2025, que pots consultar en aquest enllaç.
Share