Anem d’excursió: tres rutes matinals per caminar i gaudir de l’esport i la natura

El senderisme és una activitat que combina l’exercici físic, el contacte amb la natura i la descoberta de llocs espectaculars, tot en una sola experiència. Fer senderisme per rutes fàcils és una manera excel·lent d’iniciar-se en aquest món, ja que permet gaudir dels beneficis sense requerir una preparació física intensa. Aquestes rutes sovint estan plenes d’atractius naturals, a més de vistes impressionants que fan que cada pas sigui una descoberta emocionant. D’altres compten amb elements d’interès cultural o històric, com ermites, castells o ponts antics, que afegeixen un valor afegit a la caminada.

A més de ser divertit, el senderisme és molt saludable. Caminar per la natura ajuda a millorar la resistència cardiovascular, enfortir els músculs i millorar la flexibilitat. També és una activitat excel·lent per a la salut mental, perquè permet desconnectar de l’estrès diari, respirar aire pur i connectar-se amb un entorn tranquil i relaxant. I també és una activitat social, ja que és una oportunitat perfecta per passar temps amb amics, família o companys, compartint experiències i moments inoblidables. 

Temps lliure i entorn natural

És una manera perfecta de gaudir del temps lliure, mantenir-se actiu i explorar la bellesa del nostre entorn natural. Així doncs, posa’t unes bones sabates de caminar, agafa una motxilla lleugera i comença a gaudir de tot el que el senderisme et pot oferir. A més, perquè no hagis de marxar gaire lluny, et proposem tres rutes, que es poden fer en un matí, a prop de Barcelona i, el que és més important, pots arribar al punt de sortida des d’una parada del TRAM, de manera ràpida i sostenible.

  • Una matinal aconsellable per fer amb nens. Sant Feliu de Llobregat-Santa Creu d’Olorda-Molins de Rei (Sant Feliu I Consell Comarcal, T3). Una passejada de 12,7 quilòmetres amb un desnivell positiu de 434 m per cobrir en unes tres hores i mitja. Una bona proposta per fer amb la canalla, amb bones vistes i diversos punts d’interès com les ermites de la Salut i la Santa Creu d’Olorda i el castell de Castellciuró. 
  • Una matinal per estirar les cames, prop de casa. Ruta entre la Diagonal de Barcelona i les Planes, a Vallvidrera. (Numància, T1, T2 i T3). Un recorregut de 12,27 quilòmetres amb un desnivell positiu de 479 m, que es pot recórrer en poc més de tres hores i quart. Es tracta d’una passejada per Collserola sempre per pista de muntanya, en la qual trobaràs bones vistes sobre Barcelona i l’entorn. No és circular, però els accessos són públics i fàcils.
  • Passejada per l’eix de la costa del Maresme. Badalona – Platja del Pont del Petroli – Vilassar de Mar (Gorg, T5). Un recorregut fàcil d’uns 15,45 quilòmetres, amb un desnivell positiu de només 30 m, que es pot fer en menys de 4 hores. L’eix de la costa del Maresme és un itinerari turístic que enllaça els passejos marítims dels municipis costaners de la comarca, idoni tant per a excursionistes com per a ciclistes. Per gaudir del paisatge natural, cultural i històric a través de nuclis urbans, zones agrícoles i platges increïbles.
Share