Ruta turística per Badalona

A prop de casa també podem descobrir rutes turístiques sorprenents. En aquesta ocasió, fem parada a Badalona, on pots arribar en tramvia a les parades de Sant Roc i de Gorg, de la línia T5. A només 10 quilòmetres de Barcelona, l’antiga ciutat romana de Baetulo és una ciutat mediterrània amb mar i muntanya i amb una gran oferta cultural, patrimonial, esportiva, comercial i gastronòmica. 

Festa Major, del 14 al 16 d’agost

Sempre és bon moment per visitar-la, però si vols gaudir-ne encara una mica més, et recordem que la festa major de Badalona té lloc del 14 al 16 d’agost, coincidint amb el dia de l’Assumpció de la Mare de Déu, patrona de la ciutat, i  el dia de Sant Roc, copatró. En aquest enllaç pots consultar el programa d’actes.

Itineraris i rutes

A la web de l’Oficina de Turisme hi ha informació per poder fer diferents itineraris i visites guiades a instal·lacions i espais de la ciutat, com una ruta modernista o una ruta pel centre històric. Però, si el que vols és conèixer els imprescindibles de Badalona, et fem un resum de tot allò que no et pots perdre si visites aquesta ciutat del Barcelonès, la tercera més de Catalunya.

  • Ciutat marinera. Si vas a Badalona, no pots deixar de passejar pel passeig marítim, fer un bany en alguna de les seves platges i visitar el port, inaugurat l’any 2005, epicentre de la cultura del mar, la pesca i la nàutica. Passejant per la zona trobaràs el pont del Petroli i la fàbrica Anís del Mono, que et permeten descobrir el passat i present de la ciutat. Imprescindible fer-se la típica fotografia amb l’estàtua del mico de l’anís que es troba just a l’entrada del pont del Petroli. 
  • Ciutat romana. El Museu de Badalona. Baetulo, ciutat romana conserva al subsol 3.400 m2 de jaciments arqueològics on es pot apreciar, a partir d’un recorregut circular, les restes formades per les termes, diferents trams de carrers propers al fòrum, parts d’edificacions, així com una exposició permanent d’objectes de l’època trobats durant les excavacions. I, als seus voltants, al barri de Dalt de la Vila, també es poden veure altres jaciments de gran valor, museïtzats i visitables, com el Jardí de Quint Licini, la Casa dels Dofins, la Casa de l’Heura.
  • Ciutat històrica. Una visita al monestir de Sant Jeroni de la Murtra et permetrà veure una de les joies arquitectòniques i patrimonials de Badalona. D’estil gòtic tardà, destaquen les restes de l’església, el refetor, la torre, els capitells i les voltes de canó esculpides amb retrats de personatges de l’època. A més, és un espai de gran rellevància històrica, ja que en aquest monestir Cristòfol Colom va presentar la descoberta del nou continent als Reis Catòlics Isabel i Fernando.
  • Ciutat verda. El parc de Can Solei i de Ca l’Arnús és un important pulmó verd, molt proper al centre de Badalona, amb edificacions singulars i una riquesa vegetal i faunística única Un parc de gran bellesa i valor històric, artístic i paisatgístic que conté diferents espais adreçats al lleure i a l’educació ambiental dels més petits i un itinerari botànic senyalitzat amb més de 100 d’espècies vegetals autòctones diferents. Però, aquest no és l’únic parc destacable de la ciutat: el parc de la serralada de Marina és un entorn natural ideal per fer passejades, senderisme i esport amb recorreguts i itineraris senyalitzats.


Share