Cruïlla, una barreja única de gèneres i estils musicals

El Festival Cruïlla és un dels esdeveniments musicals més importants i diversos de Barcelona. Celebrat anualment al Parc del Fòrum, destaca pel seu programa ecléctic i per oferir una barreja única de gèneres i estils musicals, de manera que atrau una audiència variada i multicultural. Si ets un dels assistents, recorda que per tal d’arribar-hi de forma còmode i sostenible, tens una parada del tramvia (Fòrum, T4) et deixa just davant de l’entrada del recinte. I, per posar-t’ho encara més fàcil, reforcem i ampliem el servei els dies de l’esdeveniment, del 10 al 13 de juliol:

  • 10/07 – T4, el servei finalitza a la 1 h.
  • 11/07 – T4, el servei finalitza a les 2 h.
  • Del 12 al 14/07 – T4, servei ininterromput.

TRAM, que dona suport a la cultura i la mobilitat sostenible, un any més serà patrocinador del Cruïlla, enguany mitjançant el concurs Street Art by TRAM, en què se seleccionaran les millors creacions d’aquest estil artístic. Una dotzena d’artistes d’art de carrer, durant dos dies del festival, treballaran en directe fent cadascun un retrat amb tècniques i materials de Street Art com esprais, pintures acríliques, retoladors, pinzells, etc. El jurat, en què participarà un representant de TRAM, escollirà els guanyadors. Un dels premis serà l’encàrrec d’un disseny de cartell per al tramvia amb motiu del 20è aniversari.

Del reggae fins al hip hop

El Cruïlla va néixer el 2005 a Mataró, però tres anys després, el 2008, es va traslladar a Barcelona, fet que li va permetre créixer i convertir-se en un referent de l’escena musical europea. Des dels seus inicis, el Cruïlla s’ha caracteritzat per fer una aposta per la qualitat i la varietat, presentant una programació que engloba des del rock i el pop fins al reggae, la música electrònica i el hip hop. En el seu cartell, sempre són presents artistes tant nacionals com internacionals: des de La Pegatina, Txarango, Amaral, Manel o Sopar de Cabra, fins a artistes reconeguts internacionalment com The Black Eyes Peas, Kylie Minogue, Jaime Cullum, Lauryn Hill o Robbie William, entre d’altres.

Diversitat i sostenibilitat

El Festival Cruïlla té un impacte cultural i social significatiu a Barcelona. No només és un motor econòmic important per a la ciutat, atraient milers de turistes cada any, sinó que també s’ha consolidat com un espai de trobada i celebració de la diversitat. A més, el festival ha mostrat un compromís constant amb la sostenibilitat, implementant pràctiques ecològiques i fomentant el respecte pel medi ambient.

Aquest 2024, el Cruïlla promet una vegada més una programació espectacular amb una barreja de grans estrelles i noves promeses. El festival continuarà amb la tradició d’oferir una experiència inclusiva i diversa, reafirmant la seva posició com una de les propostes musicals més estimada i esperada de l’estiu a Europa.

Una aposta ambiciosa

L’edició d’enguany, la 17a, donarà el tret de sortida el 10 de juliol, i acabarà el dia 13. Alguns dels artistes més destacats del cartell ón Oques Grasses, The Tyets i Amaral, dins del panorama musical de casa nostra, i Maria Becerra, Avril Lavigne i The Kooks, com els artistes amb més nom Els Figa Flawas, Olga Tañón, Albert Pla i Daporte, són alguns dels altres grans noms que completen l’aposta ambiciosa d’enguany.

En resum, el Festival Cruïlla és molt més que un esdeveniment musical; és una celebració de la diversitat, la creativitat i la innovació. L’èxit i el creixement constant al llarg dels anys són un testimoni de la seva capacitat per adaptar-se i evolucionar, oferint sempre bona música i bon ambient a tots els seus assistents.

Share