5 rutes per fer ‘running’ a prop del TRAM

Si ets un amant del running i vius a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, estàs de sort. El tramvia de Barcelona és la teva opció per descobrir noves rutes i gaudir de l’exercici a l’aire lliure. En aquest article, t’oferim una selecció de recorreguts ideals per fer running a prop de les parades del TRAM, des de circuits urbans fins a rutes naturals, perquè puguis triar l’opció que millor s’adapti al teu nivell esportiu i les teves preferències. Les opcions estan ordenades de menor a major longitud: 

  • Opció 1: Itinerari Urbà a Les Corts-Sarrià: un circuit dissenyat per explorar la zona alta de Barcelona. Aquest recorregut comença en el punt d’origen del Trambaix, a Francesc Macià (T1, T2 i T3), i s’estén per gairebé 8 quilòmetres. Amb un traçat breu i accessible, aquest itinerari et conduirà a través d’alguns dels punts neuràlgics de la capital catalana, incloent-hi el majestuós Palau Reial, la històrica Zona Universitària i l’icònic Camp Nou.
  • Opció 2: Itinerari pel Parc Fluvial del Besòs: aquesta ruta, pensada per a tota la família i caracteritzada per la seva tranquil·litat, s’estén al llarg 9 quilòmetres, seguint el curs del riu Besòs des de la seva desembocadura fins a Santa Coloma de Gramenet. La parada de l’Estació de Sant Adrià (T4, T6), el punt de partida, está situat a la vora mateixa del riu, des d’on podeu iniciar l’excursió. Podeu complementar l’itinerari amb un agradable pícnic a les ribes del riu. 
  • Opció 3: Itinerari del Trambesòs: aquesta ruta segueix gran part del trajecte del Trambesòs, a Barcelona. Amb una distància total de 12 quilòmetres i una dificultat tècnica moderada, l’inici d’aquesta excursió es localitza a la parada Ciutadella | Vila Olímpica (T4). El recorregut circular pren el seu curs cap a les Glòries, seguint les vies del Trambesòs, i resseguint la Diagonal fins a arribar a la Rambla del Poblenou. Si optes per aquesta ruta, podràs explorar alguns dels parcs més emblemàtics de la ciutat, com ar el parc de la Ciutadella, el de l’estació del Nord, el del Clot, i el renovat Parc de Diagonal Mar.
  • Opció 4: Itinerari Platges de Barcelona: una ruta de nivell moderat per la costa de la capital catalana. Amb una longitud de 16 quilòmetres, aquest recorregut inicia a la parada del Fòrum (T4), traçant les platges de Barcelona i retornant pel bell mig del barri del Poblenou. A més de gaudir de l’exercici físic, aquest trajecte et permetrà explorar punts d’interès com la Rambla del Poblenou, la platja de la Barceloneta i la Vila Olímpica.
  • Opció 5: Itinerari per Collserola: aquest itinerari representa l’alternativa més extensa i exigent de les opcions que et presentem. Com que no és circular, tens la flexibilitat de començar-la des de dues localitzacions diferents: Sant Feliu del Llobregat (parada Sant Feliu | Consell Comarcal, T3) o Barcelona (parada Zona Universitària, T1, T2 i T3). Amb una longitud de 17 quilòmetres, aquesta ruta travessa el massís de Collserola, permetent als excursionistes gaudir plenament de la natura i dels panorames impressionants que ofereix aquest parc natural.

I fins aquí un recull d’algunes de les rutes més xules per practicar esport a prop de casa!

Share