TRAM col·labora amb la Plataforma d’Educació Social la Mina

TRAM col·labora amb el Servei d’Atenció a la petita infància i famílies de la Mina a través dels programes Espai Matern Infantil i Espai Família de la Plataforma d’Educació Social la Mina. Aquesta aliança té com a objectiu reforçar el suport a les mares i els seus infants, promovent un desenvolupament personal i emocional saludable en els primers anys de vida. 

Amb la participació de TRAM, fins a 10 mares i els seus infants, gaudiran d’una sortida de dos dies a la casa de colònies Mogent de Llinars del Vallès, programada pels dies 26 i 27 de juny de 2024. Aquesta sortida té com a objectius la convivència, el reforç del vincle mare-fill/a, la descoberta de nous entorns i la potenciació de la convivència en grup. 

Les colònies són una de les activitats destacades, amb les quals el tramvia de Barcelona mostra el seu compromís amb el benestar de la comunitat, contribuint a la creació d’un entorn més solidari i familiar per a les famílies de la Mina.

El programa està destinat a mares amb canalla de 0 a 3 anys, derivades per agents socials o entitats de Sant Adrià de Besòs i del barri Besòs de Barcelona. Tot i que el nombre de places és de 10 mares i els seus fills/es, amb les possibles altes i baixes al llarg dels mesos, s’espera que unes 20 mares i els seus infants passin pel servei en un any natural. Un servei que proporciona atenció simultània a la mare i a l’infant, reconeixent que les relacions i experiències durant els primers anys de vida són fonamentals.

Un servei flexible

El servei és flexible i adaptatiu, tant pel que fa a l’assistència com als horaris i normatives, per tal de respondre a la diversitat de necessitats dels infants i les seves famílies. L’atenció directa es proporciona de dilluns a dimecres, de 9 h a 13 h.

La intervenció del servei inclou:

  • Per a les mares: atendre les necessitats, neguits, dubtes i dificultats que tinguin
  • Pels infants: garantir la satisfacció de les necessitats físiques i emocionals durant el seu procés evolutiu, facilitant la seva adaptació i integració en l’entorn.
  • Per la parella de la mare: participar, segons les possibilitats de cada família, en el procés evolutiu del seu fill/a.
  • Quant a la relació mare-fill/a: enfortir el vincle afectiu i de convivència entre la mare i el seu infant.

El projecte neix amb tres objectius clars a partir de l’atenció que ofereixen:

  • Donar suport i potenciar les capacitats de les mares perquè puguin exercir les seves funcions maternes i millorar l’atenció dels seus fills i filles.
  • Vetllar pel desenvolupament integral i harmònic dels infants, per tal de prevenir possibles situacions de risc.
  • Donar suport al conjunt familiar oferint un acompanyament integral, assegurant el benestar de tots els membres, especialment dels infants.
Share