5 rutes en bicicleta des del TRAM

Anar en bicicleta és un dels esports que ha agafat més protagonisme els darrers anys. Moltes són les persones que per mantenir-se en forma, o com a simple hobby, gaudeixen d’una passejada en bici o de fer rutes on puguin practicar l’esport, desconnectar de la rutina o descobrir espais i llocs nous. I, a més, fer-ho a l’aire lliure i en contacte amb la natura. 

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, el 5 de juny, des de TRAM, et presentem cinc rutes ciclistes per descobrir a peu de tramvia que ben segur que et sorprendran:

  • Parc del Besòs (La Catalana, T5): la llera del riu Besòs ha estat recuperada després d’un llarg procés de rehabilitació que va començar el 1995. Actualment, hi ha un carril bici asfaltat de doble sentit de 5 km de longitud que transcorre al costat d’una franja de gespa que segueix el curs del riu. La millor manera d’arribar-hi és des de la zona del Fòrum, utilitzant el carril bici del carrer del Taulat.
  • Platges del Barcelonès (Fòrum, T4): prenent com a punt de partida el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, al llarg de l’avinguda Eduard Maristany hi ha un carril de bicicleta asfaltat ideal per gaudir de les vistes magnífiques de les platges del Barcelonès, travessant els municipis de Barcelona, Sant Adrià de Besòs i Badalona. És una ruta ideal per parar a fer un vermut amb vistes al mar. Per tornar, podeu pujar al TRAM a la parada de Gorg (T5), al cor de Badalona.
  • Front Marítim de Barcelona (Fòrum, T4): també des del Fòrum de Barcelona, té el punt de partida una ruta que et farà arribar ben bé fins a l’altra punta de la costa de la capital catalana, fins a la plaça de Colom. Partint del Fòrum, passaràs per les platges de Llevant, Nova Icària, Mar Bella i el Bogatell fins a arribar a la Barceloneta i Drassanes. Una ruta perfecta per gaudir de Barcelona des d’un altre punt de vista.
  • Camí de la Moixeta (Bon Viatge, T1, T2): al costat del riu Llobregat, a l’altura de Sant Feliu i ben bé fins a la desembocadura del riu, al costat hi ha el Camí de la Moixeta, una ruta de senderisme molt freqüentada per bicicletes, que  ben segur t’ajudarà a desconnectar de les aglomeracions dels nuclis urbans. Et proposem que la teva passejada comenci a Sant Joan Despí (tram molt més accessible), i et deixis sorprendre per la fauna i la flora del riu Llobregat.
  • Sant Feliu del Llobregat – Torre del Moro (Sant Feliu | Consell Comarcal, T3): aquesta és una de les rutes més populars de senderisme que es practiquen en el municipi de Sant Feliu, i s’endinsen pel Parc de Collserola. Aquest camí, també està adaptat per a bicicletes, però només per a aquells que en disposin d’una de muntanya, ja que la via, malgrat estar neta, és plena de pedres. Les vistes des de la Torre de la penya del Moro, la destinació de la travessa, són exquisides. Si ho prefereixes, des de la parada del tramvia Torreblanca (T3), a Sant Just Desvern, també pots agafar una ruta fins al penya del Moro.
Share