Celebra el Dia Internacional de la Llum a bord del TRAM!

El 16 de maig se celebra el Dia Mundial de la Llum, una ocasió perfecta per reflexionar sobre la importància d’aquest recurs vital a les nostres vides i el futur del nostre planeta. La llum és necessària en tots els àmbits de la vida i, per tant, és un repte que arribi a tota la ciutadania del planeta. I, de fet, aquest és el repte que es plantegen les Nacions Unides dins dels Objectius del Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030.  Aprofita, doncs, aquest dia per valorar i racionalitzar l’ús de la llum gaudint més la llum natural en detriment de l’artificial, ja que depèn de cadascun de nosaltres tenir un món més humà i sostenible.

En aquest context, és crucial destacar el paper que juguen mitjans de transport sostenibles com el tramvia en la preservació de l’energia i la reducció de la contaminació a escala mundial. Així, el tramvia no només és un mitjà de transport eficient i accessible, sinó que TRAM també està compromès amb la sostenibilitat i la reducció del consum energètic. A través de diverses iniciatives, aquest mitjà de transport s’ha convertit en exemple de com la innovació pot contribuir a la protecció i el manteniment del medi ambient.

Una de les mesures més destacades és el compromís de TRAM de fer servir instal·lacions que generin energia renovable, produint com a mínim 120.000 kWh cada any. Aquesta decisió no només redueix la dependència de fonts d’energia no renovables, sinó que també disminueix les emissions de gasos d’efecte hivernacle, contribuint així a la lluita contra el canvi climàtic.

TRAM és un dels mitjans de transports més sostenibles de la Regió Metropolitana

A més, TRAM es compromet a mantenir un consum energètic eficient, assegurant que el consum d’energia dels tramvies no superi els 4,5 kWh per quilòmetre. Aquesta eficiència energètica aconsegueix minimitzar l’impacte ambiental associat al trànsit contaminant d’altres vehicles com els cotxes o els autobusos de combustió.

Un altre aspecte clau és la compensació del 100% de les emissions directes i indirectes de CO₂. Aquest compromís demostra la responsabilitat de TRAM no només en la reducció de la seva pròpia petjada de carboni, sinó també en la mitigació dels impactes ambientals associats amb la seva operació, convertint-lo així en un dels mitjans de transports més sostenibles de la Regió Metropolitana. 

tramvia i ciclista

En resum, el tramvia de Barcelona no només és un mitjà de transport eficient i còmode, sinó que també és un exemple de com la sostenibilitat i l’eficiència energètica es poden integrar en la infraestructura urbana. En un moment en què la preservació del medi ambient és més important que mai, iniciatives com aquestes són fonamentals per garantir un futur sostenible per a les generacions venidores.

Celebra el Dia Mundial de la Llum recordant la importància d’utilitzar recursos de manera responsable i recolzant mitjans de transport sostenibles com el tramvia de Barcelona! 

Share