Descobreix els itineraris del TRAM: T4, de Verdaguer a Sant Adrià de Besòs

Iniciem els itineraris per la xarxa de Trambesòs, que per mitjà de tres línies (T4, T5 i T6) enllaça la ciutat de Barcelona amb la zona del Barcelonès Nord: Sant Adrià de Besòs i Badalona. Comencem els nostres recorreguts amb un passeig per la T4, una línia que recentment ha modificat el seu itinerari i que ha ampliat el servei amb tres parades noves que acosten el tramvia al centre de la ciutat (Verdaguer, Sicília i Monumental). Com a novetat, també, en aquest nou tram els tramvies circulen sense catenària i amb alimentació pel sòl (APS).

Actualment, la T4  està formada per 13 parades i té una longitud de 6,4 km de vies. Dona servei des de la plaça de Jacint Verdaguer, passa per la plaça de les Glòries i continua per tota l’avinguda Diagonal, passant pel Fòrum i acabant a l’Estació de Sant Adrià de Besòs.

Com sempre, al llarg del trajecte, pots trobar molts punts d’interès que mereixen fer una parada i convertir el viatge en tota una experiència. Perquè en gaudeixis al màxim, et suggerim algunes parades on descobrir espais sorprenents:

  • Verdaguer, el modernisme a dues passes. La nova parada final del recorregut de la T4 pren el nom del gran poeta de la Renaixença catalana, Jacint Verdaguer, i et deixa a pocs minuts d’un dels grans edificis del modernisme d’Antoni Gaudí, la Casa Milà, més coneguda com La Pedrera. Una bona oportunitat per fer-hi una visita i descobrir com eren les cases de la burgesia de l’època. També, pots optar per veure les diferents exposicions d’art que acull l’espai. Si vols continuar la ruta modernista, des de la següent parada, Sicília, pots arribar fins a la Sagrada Família i, fent un petit passeig, fins al Recinte Modernista de Sant Pau.
  • Glòries, el gran pulmó verd. El gran intercanviador de les tres línies que formen la xarxa Trambesòs, dona pas a un gran nou parc, inaugurat recentment, que ofereix 4,3 hectàrees amb més de 9.000 metres quadrats de verd, un gran passeig i nous espais per fer activitats. Hi trobaràs un umbracle, una àgora sensorial, un jardí d’immersió amb espècies adaptades al canvi climàtic, una àrea de jocs infantils, un parc d’aigua i una zona d’esbarjo per a gossos.
  • Ca l’Aranyó, innovació contemporània. Des d’aquesta parada, pots arribar fàcilment al Museu de pintura contemporània, Can Framis, un projecte de la Fundació Vila Casas, inaugurat el 2009. Hi pots veure exposades unes 300 obres, que daten des de la dècada dels 60 del segle passat fins a l’actualitat i que pertanyen a diversos artistes nascuts o residents a Catalunya. Can Framis és una antiga fàbrica (segle XVIII) reconvertida en el record de la indústria pròpia del barri del Poblenou. Un racó per a la contemplació artística al 22@, una zona que ha canviat la indústria per la innovació.
  • Selva de Mar, un mirador excepcional. Si vols tenir una visió panoràmica d’aquest zona de Barcelona, des d’aquesta parada tens l’opció de pujar al Mirador de la Torre de les Aigües del Besòs. I, no només això, la visita a l’espai – de maó vist i volta catalana- explica l’aventura empresarial de portar l’aigua de boca a una Barcelona en plena expansión i interpreta el passat industrial del Poblenou.
  • Fòrum, molt més que festivals. Segurament, relaciones aquesta parada amb molts dels grans festivals que s’organitzen al Parc del Fòrum, com el Cruïlla o el Primavera Sound; però et dona accés a molt més! I, ara que comença la temporada estiuenca, és un bon moment per descobrir que des d’aquí pots accedir fàcilment a la zona de banys del Fòrum. I també al Parc costaner del Fòrum sud-est i a la Central del Circ, un espai de creació, investigació, entrenament, assaig i formació d’artistes.
  • Estació de Sant Adrià, anem a la platja! L’última parada de la T4 t’endinsa en aquesta localitat del Barcelonès nord i et dona accés ràpid a la platja de Sant Adrià. Parlem d’un espai tranquil, al sud de la desembocadura del riu Besòs i el seu parc Fluvial, davant del parc de la Pau i la nova central tèrmica. Aquesta platja es va recuperar arran de la transformació urbana de la zona del Fòrum.
Share