5 espais curiosos a prop d’una parada del TRAM

Barcelona amaga racons màgics que sovint passen desapercebuts. Si ets amant de l’aventura urbana i vols explorar la ciutat d’una manera diferent, el TRAM pot convertir-se en el teu aliat perfecte. Els llocs propers a les parades del TRAM són una porta d’entrada a experiències singulars que et faran veure la ciutat amb altres ulls.

  • Descobreix el Portal Miralles. La porta i tanca Miralles és una joia arquitectònica poc coneguda que mereix una visita. Situat a prop de la parada Maria Cristina (T1, T2 i T3), aquest lloc combina l’estil modernista amb un encant únic que captiva a qualsevol que el visiti. Antoni Gaudí, el geni de l’arquitectura, va deixar la seva empremta en aquest portal, convertint-lo en un dels secrets més ben guardats de Barcelona: la porta de la finca Miralles, declarada bé cultural d’interès nacional, es troba al passeig de Manuel Girona i és l’únic element que queda de la casa d’Hermenegild Miralles i Anglès. No perdis l’oportunitat de veure’l de prop i deixar-te fascinar per la seva bellesa, podràs gaudir d’una experiència visual que et transportarà al passat. Les seves formes arrodonides i els detalls intricats fan que aquest lloc sigui perfecte per a una escapada fotogràfica. Assegura’t de planificar la teva visita durant un dia assolellat per apreciar cada detall arquitectònic amb la millor llum.
  • Deixa’t seduir pel mussol. A prop de la parada Verdaguer (T4), a l’avinguda Diagonal -entre el passeig de Sant Joan i el carrer Mallorca-, uns ulls del Mussol ens vigilen des de les altures, mentre de tant en tant en piquen l’ullet. Aquest element publicitari, instal·lat per l’empresa Rótulos Roura als anys 70 del segle passat, són prou atractius com per fer una aturada en aquesta parada del tramvia. El mussol s’ha convertit en una decoració urbana, quasi una peça d’art que afegeix un toc de misteri a la zona. Passejar per aquí et permetrà descobrir un costat de Barcelona que molts passen per alt. Els ulls et segueixen, observant cada moviment i convidant-te a reflexionar sobre l’art i el seu impacte en l’espai públic. Aquests ulls són una invitació a connectar amb la creativitat de la ciutat: porta la teva càmera i prepara’t per capturar moments que et faran veure la ciutat amb una nova perspectiva.
  • Gaudeix de les platges barcelonines. Abans dels Jocs Olímpics de 1992, les platges de Barcelona eren espais infrautilitzats i, en molts casos, degradats, amb poc atractiu per als ciutadans i visitants. Amb motiu de l’esdeveniment olímpic, es va dur a terme una transformació radical del litoral barceloní, convertint-lo en un dels principals atractius de la ciutat. Es van netejar i condicionar les platges, es van crear passejos marítims i es van obrir espais verds i d’esbarjo, fent que el front marítim esdevingués un punt neuràlgic d’activitat i socialització. Ara, aquestes platges són encara més accessibles gràcies a TRAM: les línies T4, T5 i T6 de Trambesòs connecten de manera ràpida i còmoda diverses zones de la ciutat amb el litoral, apropant les platges a la ciutadania i reforçant el seu paper com a espais de lleure i convivència.
  • Troba l’esquelet d’una balena. Des de la parada Fòrum (T4), pots arribar fàcilment al Museu Blau, inaugurat el 2011 i que forma part del Museu de Ciències Naturals. Tot i que ocupa 9.000 metres quadrats distribuïts en dues plantes, només et caldrà arribar fins al seu gran vestíbul per trobar l’objectiu de la teva visita. En aquesta entrada hi ha l’esquelet d’una balena que va quedar varada a la platja de Llançà l’any 1862. Ja que hi ets, aprofita per fer una visita al museu, un espai que s’estructura al voltant de diferents instal·lacions i espais, la mostra de referència Planeta Vida (un viatge per la història de la vida i la seva coevolució amb el nostre planeta), espais per exposicions temporals, la Mediateca, el Niu de Ciència (per a nens de 0 a 6 anys), aules, sala d’acte, tallers, cafeteria i botiga.
  • Reviu el segle XIX. Des de la parada de Can Jaumeandreu (T5 i T6), pots arribar fins al passatge de Robacols, al barri barceloní del Clot, un espai recòndit format per un conjunt de nou cases unifamiliars de planta i pis, construïdes cap a la fi del segle XIX. Tot i que no podràs entrar, ja que actualment el passatge és inaccessible perquè els veïns l’han tancat amb una reixa per raons de seguretat. El lloc va ser propietat de la família Casas, importants terratinents amb propietats per tot el districte i les casetes van ser destinades a treballadors del barri, la major part treballadors del sector ferroviari. És el que resta de l’antic barri de Can Robacols, un barri humil nascut al voltant d’una antiga vaqueria i desaparegut l’any 1958.
Share