Cinc cites culturals que no et voldràs perdre i sis exposicions als grans museus d’art

El món cultural, com sempre, continua molt actiu aquest 2025 a la regió metropolitana de Barcelona. L’agenda d’activitats és molt diversa, però perquè no et perdis res nosaltres et proposem cinc cites que no et pots perdre, a les quals podràs arribar des d’una parada de la xarxa del tramvia. Des de teatre fins a música i exposicions, hi ha opcions culturals enriquidores per a tothom.

  • 1. Teatre infantil. Aquest dissabte 25 de gener, a partir de les 17.30 h, el Teatre Joan Brillas (Pont d’Esplugues, T1, T2 i T3) acull l’obra ‘El vàter de l’escola’, una activitat pensada per a tota la família. Aquesta obra explica la història de la Valentina, una nena que se sent sola a la seva nova escola. En una aventura màgica i inesperada, decideix llançar-se dins el vàter de l’escola per arribar al mar i tornar al seu poble costaner. Una experiència plena d’imaginació per a petits i grans.
  • 2. Música solidària. La simfonia dels herois és un projecte musical solidari i esperançador que uneix música i salut. Liderada pel doctor Andreu Gabarrós Canals, aquesta iniciativa destaca l’esforç de superació dels pacients amb tumors cerebrals. La banda DORIGEN oferirà dissabte 25 de gener, a les 20 h, un concert per donar visibilitat a aquesta causa i recaptar fons per a la recerca. La cita és al Teatre Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí (Bon Viatge, T1 i T2).
  • 3. Jazz. El mateix dissabte dia 25, a les 20.30 h, a l’Ateneu Santfeliuenc (Sant Feliu, Consell Comarcal, T3) podràs gaudir del concert especial que Chano Domínguez Trio oferirà per celebrar els 25 anys de ContraBaix. Una vetllada de jazz de primer nivell que promet emocionar tots els assistents amb la seva mestria musical.
  • 4. Any Nou Xinès. Aquest dissabte, a les 11.30 h, el Parc de l’estació del Nord de Barcelona (Marina, T5 i T6) serà el punt de sortida de la rua per la celebració de l’Any Nou Xinès, que inclou també un ampli programa ple d’activitats. Des de la rua fins als espectacles tradicionals sota l’Arc de Triomf, aquesta festa és una oportunitat única per endinsar-se en la cultura xinesa. A més, hi haurà una fira gastronòmica i cultural al passeig Sant Joan durant tot el dia.
  • 5. Exposició. El DHub (Glòries, T4, T5 i T6) ofereix, des de l’octubre i fins al 23 de febrer, l’oportunitat de visitar la mostra L’Oceà parla. Noves ecologies i noves economies del mar. Aquesta exposició ens convida a reflexionar sobre la nostra relació amb els ecosistemes marins a través del disseny i l’arquitectura. Una mostra imprescindible per conscienciar-nos sobre la crisi climàtica i explorar noves solucions sostenibles.

Si vols centrar el teu recorregut cultural per museus i exposicions de Barcelona, recorda que amb el passaport Articket tens accés a les exposicions permanents i temporals dels sis millors museus d’art de la capital catalana, durant dotze mesos:

  • 1. Museu Nacional de Catalunya. Fins al 16 de febrer, es pot veure l’exposició Eveli Torent. Entre Els Quatre Gats i la maçoneria, una proposta per recuperar la figura d’aquest pintor i il·lustrador, poc conegut però de sorprenent personalitat i trajectòria, nascut a Badalona el 1876
  • 2. Fundació Joan Miró. Juntament amb el Musée Matisse de Niça organitzen una exposició dedicada a les relacions entre les obres d’Henri Matisse i Joan Miró, Miró Matisse. Més enllà de les imatges. Es pot veure fins al 9 de febrer.
  • 3. Museu Picasso. Fins al 30 de març, pots visitar la mostra De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914, una proposta multidisciplinària que permet endinsar-se en el paisatge urbà i humà del moment.
  • 4. MACBA. Fins al 21 d’abril, està oberta la mostra Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció poètica, una exposició col·lectiva que assaja de revertir la dramatúrgia del museu i posa les obres en el centre per atendre a la seva voluntat, la seva energia i la seva intenció poètica.
  • 5. CCCB. Fins al 4 de maig, es pot visitar la mostra Amazònies. El futur ancestral, una mirada coral a la cultura amazònica que vol reivindicar les veus autòctones, que, des de l’art, el pensament, la ciència o l’activisme, plantegen altres maneres de viure, créixer i relacionar-nos amb la natura.
  • 6. Museu Tàpies. A partir del 13 de febrer i fins al 25 de gener de 2026, s’obrirà al públic l’exposició Antoni Tàpies. La imaginació del món, una mostra que plantejarà una revisió de l’obra d’Antoni Tàpies a partir de les idees contingudes en la seva producció més primerenca.
Share