Acaba ‘Trobades al TRAM’, el cicle de converses amb personatges mediàtiques durant un trajecte real del tramvia

Tot just ara fa un any, posàvem en marxa un projecte que anava més enllà de la mobilitat i el transport de viatgers. Parlem del cicle d’entrevistes Trobades al TRAM, un format innovador que havia de combinar entreteniment, reflexió i mobilitat en un escenari poc convencional: un trajecte real en tramvia. Per això, al llarg del 2024, dotze figures mediàtiques d’àmbits diversos van fer un viatge en tramvia per conversar amb el periodista Pere Mas. I tot per, amb motiu del 20è aniversari de TRAM, fer valdre el paper fonamental del transport públic en la vida urbana.

100.000 visualitzacions

Aquestes xerrades, publicades mensualment al perfil de youtube de TRAM, han tingut una acollida excel·lent, acumulant prop de 100.000 visualitzacions. Les entrevistes també es podien llegir a la newsletter InfoTRAM on les publicàvem cada mes. Si encara no has pogut veure-les totes, pots recuperar-les al canal de Youtube de TRAM o bé, en format pòdcast, a Spotify i iVoox; i també pots inscriure’t per rebre l’InfoTRAM. Estem segurs que et sorprendrà més d’una de les moltes històries personals explicades pels convidats.

Pere Mas, reconegut pel seu estil proper i enginyós, ha liderat les entrevistes que han tingut com a protagonistes personatges tan diversos com l’humorista Jose Corbacho o la cuinera internacional Carme Ruscalleda, que van saber captivar l’audiència. El primer entrevistat, al mes de gener, va ser el periodista i Premi Nacional de Comunicació, Marc Giró, que va oferir reflexions punyents sobre les peculiaritats d’un cert tipus de passatger del tramvia, amb la seva inconfusible ironia: “Així les pijas podran arribar encara més lluny”.

De la pantera rosa a les sardanes

Altres convidats que van seure al tramvia van ser la corredora de muntanya, Núria Picas; els cantants David Carabén i Miki Núñez; l’artista global, Rodrigo Cuevas; la periodista esportiva Danae Boronat; l’escriptora, Sílvia Soler; la cantant de jazz i saxofonista, Andrea Motis, i la mamarazzi, Laura Fa. Va cloure el cicle la primera tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, que va explicar el seu passat com a balladora de sardanes. Aquest ventall divers de personatges va donar peu a situacions ben curioses a dins del tramvia com escoltar Andrea Motis tocant amb el saxo les notes de la Pantera Rosa o al showman Rodrigo Cuevas cantant una cançó dedicada als conductors de tramvia.

La combinació de convidats mediàtics, diversitat de perfils i un to fresc i distès ha permès generar interès i reforçar la imatge positiva del tramvia com a part fonamental de la mobilitat sostenible a Barcelona. La mitjana de visualitzacions a YouTube és de gairebé 8.000 per a cadascuna de les entrevistes, amb punts àlgids com les converses amb David Carabén (15.000 visualitzacions), Danae Boronat (12.000) i Laura Fa (9.000). Les converses no només tracten el perfil professional dels convidats, sinó que també aprofundeixen en aspectes personals i quotidians, creant una experiència genuïna que transcendeix el mitjà de transport. 

Un format que afavoreix que els convidats comparteixin històries i reflexions en un ambient ple de naturalitat i proximitat, i amb l’escenari del tramvia en moviment que valora els barris i municipis per on transcorre el trajecte. Així, Trobades al TRAM ha portat a la via pública temes humans, professionals i anecdòtics. I ho ha fet per commemorar el 20è aniversari de l’entrada en servei del tramvia de Barcelona, inaugurat l’abril del 2004. Una efemèride que TRAM ha celebrat convertit en una peça clau per a la mobilitat sostenible de la ciutat i la seva àrea metropolitana. 

Un homenatge a la ciutat i la seva gent

El projecte Trobades al TRAM no només és una celebració d’aniversari, sinó també Amb una mirada cap al futur, TRAM reafirma el seu compromís amb una mobilitat més eficient, sostenible i respectuosa, alhora que connecta amb la ciutadania a través d’històries humanes i properes. I ho fa avalat per la bona connexió amb les persones usuàries, ja que durant aquestes dues dècades, el tramvia ha destacat com un model d’excel·lència per la seva seguretat, fiabilitat, capacitat d’innovació i contribució a la sostenibilitat. A més, ha esdevingut el transport públic més ben valorat pels usuaris de l’àrea metropolitana.

L’aniversari, a més, va arribar en un moment clau per al tramvia, amb la inauguració el passat mes de novembre de tres noves parades a la xarxa de Trambesòs, que avançaran cap al gran repte de connectar les dues xarxes de TRAM per l’avinguda Diagonal. La connexió definitiva encara està pendent d’aprovació, però el projecte de Trobades al TRAM ha buscat generar expectativa i donar visibilitat a la importància d’aquesta infraestructura per al futur de la mobilitat urbana. Perquè no només cal celebrar el passat, sinó també mirar cap al futur d’una ciutat cada cop més connectada, sostenible i humana.

Share