Et portem d’expos al Baix Llobregat!

Si ets amant de visitar exposicions, estàs d’enhorabona, ja que et proposem tres mostres que actualment es poden veure a Cornellà, Esplugues i Sant Feliu de Llobregat. I, el més important, hi pots arribar a totes des d’una parada del tramvia, perquè només t’hagis de preocupar de gaudir i descobrir noves propostes del món del còmic, la ceràmica i la interacció de les persones amb la ciutat. T’hi apuntes?

El còmic i Cornellà

En el marc de la Mostra de Còmic de Cornellà 2024, l’exposició Premis de Còmic Ciutat de Cornellà exhibeix els treballs guanyadors de l’edició anterior. Aquesta mostra, que es pot visitar fins a l’1 de desembre al castell de Cornellà (Cornellà Centre, T1 i T2), és una bona ocasió per conèixer i apropar-se a aquest llenguatge artístic, ja que reuneix les obres premiades de joves talents. Els guardonats han estat seleccionats per la seva originalitat, qualitat artística i creativitat narrativa.

L’exposició presenta una selecció dels millors treballs de còmics en diferents categories, incloent-hi historietes curtes, obres de temàtica lliure i creacions innovadores que experimenten amb el llenguatge visual. Cada peça exposada representa el talent emergent de joves artistes, que amb els seus estils únics ens transporten a mons diversos i ens ofereixen històries plenes d’emoció, humor i reflexió.

La ceràmica i Esplugues

El Museu Can Tinturé (Pont d’Esplugues, T1, T2 i T3) acull fins al 25 de maig del 2025 la mostra Translate: L’ofici ceramista, amb entrada gratuïta. Es tracta d’una exposició temporal de ceràmica contemporània que trasllada l’experiència creativa dels artistes internacionals Anne Laure Cano (ceramista francesa resident a Barcelona) i Jim Gladwin (ceramista anglès amb una trajectòria consolidada) a les sales de Can Tinturé.

A partir de la tradició ceramista d’Esplugues, els artistes han creat obres que destaquen per la intensitat, les textures i l’originalitat. Translate és un projecte de cocreació amb artistes, que s’emmarca en el compromís i reivindicació de la ceràmica artística. Hi podràs veure el resultat d’un projecte de més de dos anys de feina, que posa el focus en tres aspectes fonamentals: la relació entre el passat i el present, el reconeixement de feina de ceramista. i el procés creatiu de l’artista contemporani. La mostra convida a reflexionar sobre la memòria, l’ofici, la tradició i l’emoció, a partir de peces contemporànies i fotografies antigues de La Rajoleta.

Les persones i Sant Feliu

Si vols continuar anant d’exposicions sense sortir del Baix Llobregat, la teva propera parada és la Nau de les Sedes de Can Bertrand (Sant Feliu I Consell Comarcal, T3), on fins al 15 de desembre pots veure la mostra Cultius: Fent Ciutat amb les Persones. Es tracta d’una instal·lació site specific i escultòrica, que vol ser un diàleg significatiu entre cultiu i cultura, com a motor essencial per al desenvolupament de les pràctiques comunitàries, culturals, cíviques, socials i educatives de la ciutat.

La mostra és un reconeixement a la tasca de totes les persones que han contribuït a fer ciutat des dels anys 50 fins al 2020, destacant la importància de la terra, el territori, el cultiu i la cultura. I, en concret, fa un reconeixement especial a Magí Boronat i Francesch, arquitecte d’interiors i activista social, cívic i cultural, figura destacada en la transformació de Sant Feliu de Llobregat. 

Share