A Europa més de 30 milions de persones asseguren sentir-se soles, i una de cada quatre admet patir soledat no desitjada. Conscienciar sobre aquesta problemàtica és l’objectiu de la sessió temàtica que, aquest dissabte 19 d’octubre, de 17 a 21 h, tindrà lloc a l’Espai de Joc 0-99 dins del Parc de les Glòries Catalanes (Glòries, T4, T5 i T6).
La sessió compta amb la col·laboració de l’Obra Social Sant Joan de Déu, que la setmana del 14 al 20 d’octubre celebra la Setmana contra la soledat no desitjada amb l’objectiu de sensibilitzar sobre tot el que implica sentir-se sol sense voler estar-ho i mobilitzar les persones, empreses i entitats com a trencadores de soledat. Amb diferents propostes, l’entitat posa en marxa una campanya per conscienciar que tothom pot patir soledat i tothom pot ser un refugi per a les persones que se senten soles.
La iniciativa lúdica al parc de les Glòries Catalanes pretén mostrar amb un joc de pistes, Gent del barri, que compartir moments amb amics i familiars per gaudir del lleure és una bona manera de combatre la soledat que pateixen moltes persones, especialment les persones de més edat. La proposta de l’Obra Social de Sant Joan de Déu -que es farà únicament aquest dissabte dia 19- forma part de la programació de l’Espai de Joc 0-99, un quiosc que cada cap de setmana obre portes a la Clariana del parc de les Glòries per deixar jocs de taula en préstec a les persones, de 0 a 99 anys, que ho desitgin.
Espai de Joc 0-99, caps de setmana lúdics
El joc col·lectiu és una opció lúdica i efectiva per gaudir de companyia durant una estona agradable. El sistema de préstec de jocs, organitzat per l’Ajuntament, es desenvolupa en un espai d’uns 150 metres on s’instal·len taules, cadires i para-sols perquè el veïnat hi pugui jugar a l’aire lliure. Es pot triar entre uns 300 jocs per a totes les edats: clàssics i d’estratègia, tradicionals, de construcció, d’habilitat.. A més, un equip de persones dinamitzadores ajuden a triar els jocs, a banda d’explicar-ne les regles, fomentar la interacció comunitària i garantir l’ús cívic del servei.
L’objectiu d’aquest servei és estimular el joc compartit, col·laboratiu i intergeneracional; promoure la diversitat social i la convivència; recuperar l’espai públic com a lloc de trobada i convivència, i crear un punt d’atracció de vida comunitària al seu entorn. Una alternativa a les pantalles amb clau d’oci saludable en un espai urbà obert i natural de la ciutat.