La Mercè i Sant Mateu, també amb tramvia

Les festes de la Mercè ompliran de llum, espectacles, activitats i cultura popular els carrers de Barcelona del 20 al 24 de setembre. La festa major d’enguany té com a ciutat convidada Casablanca i la dibuixant i il·lustradora, Carme Solé Vendrell, en serà la pregonera divendres 20 de setembre al Saló de Cent. El Piromusical de la Mercè, que com sempre tanca l’esdeveniment, es farà a l’avinguda de la Reina Maria Cristina dimarts 24 de setembre, a les 22 h. En aquesta edició el fil musical ha estat triat per Rosalia. L’artista ha fet el disseny musical del Piromusical que tindrà el so de la música que agrada a la cantant catalana. 

Tot i que hi ha actes i activitats per a tothom i els concerts de la Mercè 2024 es distribuiran per una quinzena d’escenaris de la capital catalana, nosaltres ens volem centrar en tres espais musicals on pots arribar amb tramvia. En cada un d’ells hi ha concerts cada dia de festa, per tant, estem convençuts que trobaràs més d’un que s’adapti als teus gustos musicals.

  • Espai del carrer de Menéndez y Pelayo, a les Corts, que es va estrenar l’any passat com a zona de concerts. (Palau Reial o Pius XII, T1, T2 i T3). Per aquest espai passaran artistes com Mariona Escoda, Flashy Ice Cream, Coco, Mama Dousha o Sexenni, entre altres.
  • Platja del Bogatell. (Ciutadella I Vila Olímpica, T4).  Per l’escenari Mediterràniament passaran Stay Homas, Ginestà, Buhos, Els Catarres, Miki Núñez i molts altres.
  • Parc de la Ciutadella. Passeig dels Til·lers. (Ciutadella I Vila Olímpica, T4). Aquest espai acull una nova edició de Terra i Gust, amb propostes musicals (Aïta Mon Amour, Alejandro y María Laura, Juanlu Leprevost…) i una fira d’alimentació sostenible. El parc també acollirà Associa’t, l’espai de trobada del teixit associatiu i comunitari de la ciutat.

Servei ininterromput

Amb tramvia també pots arribar al Parc de l’estació del Nord (Marina, T4) on tindrà lloc el Mercè Arts de Carrer (MAC) amb múltiples espectacles de dansa, teatre o música. Per fer-t’ho encara més fàcil, TRAM oferirà servei ininterromput des de les 5 h del dissabte dia 21 fins les 24 h del dimarts dia 24. Pots consultar tots els horaris a l’App de TRAM i a tram.cat.

Pots descarregar-te el programa sencer de les festes en aquest enllaç. Hi trobaràs més d’un centenar d’actes i activitats per gaudir de Barcelona com mai!

Festa de Sant Mateu a Esplugues

Des d’avui i fins diumenge, Esplugues de Llobregat també està de celebració, amb la Festa Major de Sant Mateu que inclou un programa d’activitats divers i inclusiu per a totes les edats. Tot i que els actes tindran lloc en diferents punts de la ciutat, et proposem dos dels espais on hi haurà activitats als quals pots arribar en tramvia.

  • Parc Pou d’en Fèlix (La Sardana, T1, T2 i T3). Divendres 20, a partir de les 22.30, inici del Correfoc, que recorrerà diversos carrers del municipi.
  • Casal de Cultura Robert Brillas (Pont d’Esplugues, T1, T2 i T3). El diumenge 22 a partir de les 10 h tindrà lloc la Trobada de Gegants i Capgrossos, que farà un recorregut des del Casal de Cultura fins a la plaça Catalunya. A més de comptar amb colles convidades, hi haurà la presència especial dels gegants de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya (Treball i Cultura), amb motiu del 40è aniversari de la Colla de Geganters d’Esplugues.
Share