Després de les vacances, és el moment de fer esport!

Després d’unes vacances merescudes, on sovint ens hem relaxat allunyant-nos de les rutines diàries, tornar a la vida quotidiana pot ser tot un repte. La transició de la llibertat estival a les obligacions del treball o l’escola pot resultar estressant. Una manera efectiva de facilitar aquest procés i, alhora, cuidar la nostra salut és incorporar (o tornar a fer-ho) l’esport a la nostra rutina.

Ja saps que fer esport de manera regular té múltiples beneficis tant per a la salut física com mental. En l’àmbit físic, ajuda a mantenir un pes saludable, millora la circulació sanguínia, enforteix els músculs i els ossos, i augmenta la flexibilitat i la resistència. A més, practicar exercici redueix el risc de patir malalties cròniques com la diabetis, la hipertensió i les malalties cardiovasculars.

Hormones de la felicitat

Pel que fa a la salut mental, l’esport és un aliat imprescindible. Fer exercici allibera endorfines, les anomenades hormones de la felicitat, que ajuden a reduir l’estrès, l’ansietat i la depressió. A més, l’activitat física millora la qualitat del son, augmenta l’autoestima i la concentració, aspectes clau per a un rendiment òptim a la feina o a l’escola.

Després de les vacances, és especialment important reprendre l’activitat física per recuperar el ritme i equilibrar el cos i la ment. Establir una rutina d’exercici ens proporciona una estructura diària, facilitant la transició a les responsabilitats quotidianes.

Mantenir l’hàbit a llarg termini

Per començar, no cal fer activitats molt intenses. Caminar, córrer suaument, anar en bicicleta o practicar ioga són opcions excel·lents per a reintroduir l’esport a la nostra vida diària. L’important és ser constant i trobar una activitat que ens agradi, ja que això augmenta les possibilitats de mantenir l’hàbit a llarg termini.

I, per posar-t’ho una mica més fàcil, et donem a conèixer diferents instal·lacions esportives municipals a prop d’una parada del tramvia perquè no tinguis excuses per començar a posar-te en forma!

  • Poliesportiu Francesc Calvet, a Sant Joan Despí. (La Fontsanta, T2). Torna a obrir el 2 de setembre, després d’una aturada tècnica d’estiu. Activitats i cursos per a totes les edats.
  • Palau Municipal d’Esports Juan Carlos Navarro, a Sant Feliu de Llobregat (Sant Feliu I Consell Comarcal, T3). Ofereixen servei de lloguer d’instal·lacions esportives i un programa d’activitats físiques per a persones adultes i gent gran.
  • Poliesportiu Marina Besòs, a Sant Adrià de Besòs (Estació de Sant Adrià de Besòs, T4 i T6). Disposa de piscina coberta, sala de fitness, sales polivalents, zona tenis taula i solàrium d’herba natural, entre altres serveis i instal·lacions.
  • Centre Esportiu Municipal CEM Júpiter, a Barcelona (Sant Martí de Provençals, T5 i T6). Hi fan cursos de natació i activitats de ball per a adults, activitats per a infants i joves (natació, arts marcials, Spin Kids…), cycling i altres activitats dirigides.

En definitiva, l’esport és una eina fonamental per mantenir-nos sans i en forma. Després de les vacances, és el moment ideal per reprendre o començar una rutina d’exercici que ens ajudi a enfrontar amb energia i salut els reptes del dia a dia. Recorda: el benestar físic i mental van de bracet, i l’esport és el camí per aconseguir-ho.

Share