Dia Mundial de la Fotografia: el tramvia foto a foto

El 19 d’agost de 1839, Louis Daguerre va presentar davant l’Acadèmia de Ciències de França el seu últim gran invent: el daguerreotip, que permetia capturar una imatge a través d’un procés químic. Per commemorar aquesta data especial que va permetre el desenvolupament i popularització de la fotografia, des del 2009, cada 19 d’agost se celebra el Dia Mundial de la Fotografia.

La fotografia té el poder d’explicar històries i inspirar l’espectador. Per això, en el Dia Mundial de la Fotografia, fotògrafs de tot el món manifesten l’amor per la professió, però també persones que no es dediquen professionalment a la fotografia mostren la seva passió per aquesta disciplina que reflecteix la realitat d’una forma molt personal. Perquè ser fotògraf no significa només tenir una càmera i disparar, sinó explicar una història, captar un instant irrepetible i traslladar-lo a l’espectador des del teu punt de vista.

Si ets fotògraf o apassionat de la fotografia, pots col·laborar amb aquesta celebració pujant les teves millors fotos a les xarxes socials etiquetant-les amb els hashtags #worldphotoday o #DiaMundialDeLaFotografia. També pots fer una sortida amb persones que tinguin la teva mateixa afició per fotografiar la vida de la teva ciutat o sortir a la natura i captar instants irrepetibles.

Des de TRAM et convidem a recórrer tota la xarxa del tramvia, de punta a punta i immortalitzar cada detall amb la teva càmera (o mòbil)! Et proposem alguns punts d’interès que et permetran captar instantànies fabuloses:

  • Art al TRAM – ruta de murals. És un projecte que utilitza l’art per revitalitzar espais de pas i convertir-los en llocs més amigables. Podràs prendre imatges genials en les diverses parades del tramvia amb murals: Cornellà Centre (T1), Besòs, Espronceda i Sant Martí de Provençals (T5 i T6).
  • Arquitectura. En els diferents recorreguts de la xarxa de tramvia, les línies passen al costat d’edificis emblemàtics que no pots deixar de fotografiar. Alguns exemples són l’edifici Walden (T3), la torre Glòries (T4, T5 i T6),  el Palau Reial de Pedralbes (T1, T2 i T3) o la Torre Girona (Pius XII, T1, T2 i T3), entre altres.
  • Modernisme. El tramvia també et permet arribar fins a algunes obres modernistes, ja sigui del reconegut Antoni Gaudí com del seu col·laborador Josep Maria Jujol. Així, pots optar per fotografiar la Torre de la Creu o Casa dels ous (Fontsanta, T2) i Can Negre (Bon Viatge, T1 i T2) o bé visitar La Rajoleta (Pont d’Esplugues, T1, T2 i T3), l’antiga fàbrica de ceràmiques on Gaudí i altres artistes modernistes aconseguien les peces per a les seves construccions. 
  • El TRAM. I, és clar, si la teva passió són els tramvies, en la nostra xarxa ho tens fàcil: trobaràs molts elements d’interès, senyalització i detalls en els nostres tramvies, a les parades i a tota la xarxa en general.  
Share