La regata cultural de les biblioteques de Barcelona

Biblioteques de Barcelona es va sumar des del mes de juny a la Regata Cultural, el programa d’activitats que impulsa l’Ajuntament de Barcelona per acompanyar l’arribada de  la 37a Copa Amèrica, l’esdeveniment esportiu de vela més important del món que tindrà lloc a la ciutat a partir del 22 d’agost.

Aquesta regata cultural inclou activitats culturals, artístiques, esportives, de gastronomia i de comerç amb l’objectiu de difondre l’esdeveniment i enfortir el vincle de la ciutadania amb la Copa Amèrica. Et detallem aquelles a les quals pots arribar fàcilment des d’una parada de TRAM: 

Clubs de lectura

El mar és el protagonista d’una programació especial dels clubs de lectura. 

  • Biblioteca Barceloneta – La Fraternitat (Ciutadella I Vila Olímpica, T4). Moby Dick. Tens ganes de plantejar-te un repte lector aquest estiu? Aquesta gran obra de la literatura universal, de l’escriptor nord-americà Herman Melville, és el fil conductor d’aquesta sessió del club de lectura, que tindrà lloc dimarts 17 de setembre, a les 18.30 h. 
  • Biblioteca Poblenou – Manuel Arranz (Pere IV, T4). Llegim el mar. Un recorregut per diverses obres, d’assaig i de ficció, en les quals el mar és el protagonista per fer una travessia per un ventall de mirades sobre el gran blau: el mar com a misteri i com a motor d’aventures, com a metàfora i com a mirall. Les sessions tindran lloc el 8 d’octubre (El alma del mar, de Philip Hoare), el 5 de novembre (Un inmenso azul: el mar, el abismo y la curiosidad humana, de Patrik Svensson) i el 10 de desembre (L’home dels ulls compostos, de Wu Ming-Yi), a les 18.30 h.

Mar de fons

A l’octubre tindran lloc els diàlegs Mar de fons per explorar la relació de l’ésser humà amb els mars i oceans, des del seu aprofitament per extreure’n tota mena de recursos (pesca, minerals, energia…), per a gaudir-lo d’una manera recreativa o com a mitjà per apropar continents i països al llarg del recorregut (mariners, navegants o immigrants) i debatre sobre els nous reptes mediambientals. 

Amb motiu d’aquest cicle, la Biblioteca Poblenou – Manuel Arranz (Pere IV, T4), ha creat una guia de lectura amb una selecció novel·les de ficció i històriques; llibres d’esports i cultura del mar; de viatges i expedicions; obres científiques sobre preservació de mars i oceans, i també pel·lícules.

Share